Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Het belang van aanraken…
  Rate this post

  Je bent vrouw, partner, moeder, dochter, vriendin, collega. Vanuit vele kanten wordt een beroep op je gedaan. Het is hard werken om al die ballen in de lucht te houden, en toch doe je dat gewoon. Herken je dat, zo druk met alle ballen in de lucht houden? De kans bestaat dat je over je eigen grens gaat, vaak zonder dat je dit in de gaten hebt. Meestal geeft je lichaam dan signalen af als hoofdpijn, spierpijn, prikkelbaarheid of andere klachten. De vraag is dan: doe je hier iets mee?

  Ik begeleid ouders en kinderen door aanraking. Om vanuit de aanraking weer in beweging te komen als het even moeilijk gaat. Het aanraken doe ik op twee manieren…

  Ontspanningsmassage
  Ik masseer moeders en kinderen om ze te laten ontspannen. Periodes met veel spanning in je leven kunnen leiden tot lichamelijke / geestelijke klachten. Een ontspanningsmassage is een ‘verwenmoment’ voor jezelf. De spanning vloeit letterlijk weg uit je lijf; je voelt nieuwe energie. Met een ontspanningsmassage word je letterlijk aangeraakt. Je kunt wel zeggen dat aanraken een levensbehoefte is. Een ontspanningsmassage is een goed middel om weer bij jezelf te komen. Door aanraking gaat de concentratie naar je eigen huid; de begrenzing tussen je binnenwereld en buitenwereld. Door aanraking word je je weer bewust van waar je lichaam behoefte aan heeft. Als je goed met je lijf in contact bent, sta je sterker in het leven.

  Methode PresentChild®
  Kinderen zijn als een spiegel voor de ouders; ze nodigen je uit zelf in de spiegel te kijken en iets aan jezelf te veranderen. Een kind doet dit onbewust. Reden dat je kind je deze spiegel voorhoudt, is het feit dat je kind onvoorwaardelijk voor jouw geluk / welzijn gaat. Zoals jij datzelfde voor je kind wenst.

  In mijn praktijk werk ik graag met de methode PresentChild; ik ben gecertificeerd kindertolk. De methode PresentChild kan behulpzaam zijn in vele situaties. Denk aan gedragsproblemen, communicatieproblemen tussen ouders en kind, bij lichamelijke klachten en leer- of ontwikkelingsstoornissen van je kind. Er is een aantal prettige voordelen aan het werken met PresentChild. Je kind hoeft niet bij de behandeling aanwezig te zijn om toch geholpen te worden. Het is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. De trajecten zijn kortdurend, kennen vaak langdurige resultaten en weinig terugval.

  Je kind wil heel graag dat jij iets inziet, doorvoelt of anders doet. PresentChild zorgt ervoor dat jij geraakt wordt door de boodschap van je kind voor jou. Als jij (emotioneel) aangeraakt durft te worden en vandaaruit zelf in beweging komt, profiteert je hele gezinssysteem hiervan mee.

  Mail of bel voor meer informatie en/of het maken van een afspraak.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply