Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Het belang van de eerste 1000 dagen
  4/4 - (1 stemmen)

  De tijd van de pre-conceptie tot de tweede verjaardag van je kindje vormt de basis van de rest van zijn leven. Bewustzijn hierover en het bewust aangaan van het ouderschap is een belangrijk fenomeen.

  Het is bijna niet te behappen: een klein mensje dat in jou groeit en dat je overal bij je draagt. Een mensje zó bewust en toch zo klein. Je kindje is 1 op 1 met jou verbonden en maakt alles mee wat jij meemaakt. Hun wereld is jouw wereld en zo ook andersom. De leefwereld in de baarmoeder is vormend en bepalend voor de rest van het leven en brengt tevens een eerste verwachting voor het leven buiten de buik op gang.

  In de buik
  In de eerste weken en maanden van de zwangerschap worden de organen aangelegd en de hersenen gevormd. Ook start de ontwikkeling van het spijsverteringsstelsel en het immuunsysteem. In deze periode is het belangrijker dan ooit dat je luistert naar wat er in je lichaam gebeurt en signalen serieus neemt. Ook wanneer je iets spannend vindt of een ingrijpende gebeurtenis doormaakt, is het belangrijk om in contact met je lichaam en jullie opgroeiende kindje te blijven. Stel hem of haar gerust, door middel van jouw aanwezigheid en zorg goed voor je eigen rust en regulatie. Jouw gesteldheid straalt door naar je ongeboren kindje.

  Kom tot rust
  Of het nou gaat om de bevalling die straks gaat komen, of het veranderen van je lichaam tijdens de zwangerschap, je hormoonhuishouding gaat volledig op de schop en het kan best een uitdaging zijn om hiermee om te gaan. Door goed voor jezelf te zorgen, voldoende rust te nemen en te ontspannen doe je al heel veel, maar laat jezelf zo nu en dan ook eens verwennen met bijvoorbeeld een ondersteunende Reiki-behandeling.

  Reiki als ondersteuning
  Reiki zorgt voor innerlijke rust en brengt je lichaam in balans. Reiki wordt omschreven als universele levensenergie; de energie die door alle levende wezens stroomt en voor iedereen aanwezig is. De energie waar jij en je kindje volop van kunnen profiteren. Reiki zorgt voor balans in lichaam, geest en ziel die doorstraalt naar jouw ongeboren kindje. Reiki draagt bij aan het contact met jezelf, en het contact met je kindje zul je op een dieper niveau ervaren. Fysiek, emotioneel, maar zeker ook mentaal zul jij je gesteund voelen als je het contact met jezelf en je kindje van binnenuit versterkt.

  Samen zwanger
  Zwanger zijn doe je natuurlijk nooit alleen. De vader of andere ouder is minstens zo belangrijk. Hun rol is om jou te steunen, te leiden, te beschermen, zodat je kindje al vroeg opgroeit met het gevoel van steun en vertrouwen. Geef de andere ouder deze rol dan ook. Ook wanneer je dit lastig vindt of niet gewend bent, het liefste alles zelf regelt en doet, deze stap is heel belangrijk voor de rest van het leven van je kindje en uiteraard ook voor jou als aanstaande moeder. Wanneer je goed met jezelf in contact staat, en de ander ook zijn eigen rol geeft, zijn jullie beiden een heel mooi voorbeeld.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply