Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Het belang van een lymfemassage
  Rate this post

  Lymfeklieren zijn vaak de eerste plekken waarnaar kanker van andere organen uitzaait. Er bestaat ook kanker die in de lymfeklieren zelf ontstaat, zoals het Hodgkin-lymfoom en het non-Hodgkin-lymfoom.

  Naast het algemene feit dat een massage goed inwerkt op het bloedstelsel in het lichaam, werkt een lymfemassage (gericht op de lymfebanen in het lichaam) tevens goed op het lymfestelsel. Het lymfestelsel reguleert de afvalstoffen in het lichaam (zuiveringssysteem), maar is tevens een afweersysteem voor infecties. De lymfeklieren bevatten namelijk witte bloedlichaampjes die infecties helpen te bestrijden.

  Hoe werkt het lymfestelsel?
  Lymfevaten nemen weefselvocht op waarin verschillende opgeloste eiwitten of afvalstoffen aanwezig zijn.
  Deze afvalstoffen worden in lymfeknopen direct ­vernietigd. Op deze manier werkt het lymfestelsel als een filter in ons lichaam. Je lymfeklieren bevatten verder veel witte ­bloedcellen die bacteriën en virussen kunnen vernietigen. Deze witte bloedcellen kunnen via de lymfe in de bloedsomloop gebracht worden.
  Wat gebeurt er als je problemen ervaart met het lymfestelsel? Je lymfeklieren kunnen opzetten wanneer je een infectie of een ontsteking hebt. Dit komt doordat de lymfeklieren dan extra hard werken om de infectie te bestrijden.

  Lymfemassage
  Naast een algehele massage geef ik ook lymfemassage. Dit is een rustige massage die specifiek gericht is op de lymfebanen in het lichaam. Als je geopereerd bent, kan een lymfemassage heel gunstig werken, omdat er bijvoorbeeld ophopingen aanwezig kunnen zijn in het lymfesysteem, waardoor het vocht niet helemaal goed doorstroomt.
  Vaak voel je op die plaatsen ook pijn.
  Niet alleen na een operatie, maar ook bij diverse (rug)klachten kan een lymfemassage heel doeltreffend werken, en helpen naar een gezond leven, zonder of met minder pijn.

  Meer informatie staat op mijn website, maar je kunt ook rechtstreeks contact met mij opnemen. Ik zie je graag eens voor een van mijn diverse behandelingen die ik aanbied, die alle gericht zijn op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Voel je in balans door contact te maken met jouw eigen lichaam en luister wat deze je te vertellen heeft!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply