Rate this post
 • Het belang van krachttraining
  Rate this post

  Wil jij snel en op een goede manier kilocalorieën verbranden? Bij Curves train je in dertig minuten je totale lichaam en verbrand je tot 500 kilocalorieën per keer. Dit alles onder persoonlijke begeleiding van ervaren Curves coaches, die je helpen om het beste uit je training te halen.

  De toestellen staan bij Curves in een cirkel opgesteld en werken met hydraulische weerstand. Je hoeft dus geen ­zware gewichten te gebruiken. Zo train je elke grote spiergroep; twee spiergroepen tegelijk. Je zult ervan versteld staan dat zo’n snelle, effectieve work-out je leven totaal kan veranderen; je krijgt controle over je gezondheid in een gezellige omgeving.

  Voor vrouwen van alle leeftijden
  De praktische combinatie van krachttraining met cardio, zoals Curves in het circuit uitvoert, is een cruciaal gezonde combinatie. Curves heeft niet voor niets het meest onderzochte gezonde leefstijlconcept ter wereld. De basis van een gezonde leefstijl is niet alleen goed voor jezelf zorgen, maar ook een betrouwbare partner hebben die je daarbij ondersteunt. Een solide basis is belangrijk. Goed, gezond en normaal eten en een regelmatig sportritme in je leefstijl inpassen. Dat sportritme wordt gemakkelijk gemaakt doordat een complete training, kracht- en cardiotraining gecombineerd, bij Curves niet langer dan dertig minuten duurt.

  Geen gevaar voor spierbundels
  Vrouwen hoeven niet bang te zijn dat ze dikke spieren ­ontwikkelen, omdat ze een laag testosteronlevel hebben. Je spieren ontwikkelen zich aan de hand van de aangeboren aanleg. Door de manier waarop je bij Curves traint, ontwikkel je meer spieren, waardoor je er strakker gaat uitzien en dat je fysieke kracht je ook helpt om mentaal sterker in je schoenen te staan, een betere houding krijgt, en het kan de zogenaamde ‘sinaasappelhuid’ verminderen. Verder zorgt een grotere spiermassa voor een hoger metabolisme, waardoor je sneller en gezonder kunt afvallen.

  Sterkte botten
  Krachttraining wordt vaak geassocieerd met gespierde atleten. Het is echter niet zo dat krachttraining alleen goed is voor de spieren; integendeel zelfs. Zelfs oudere mensen zouden baat kunnen hebben bij krachttraining, want een goede training kan namelijk ook de botten sterk houden. Het is een goede manier om osteoporose te vermijden. Vandaag de dag zijn artsen het erover eens: krachttraining is waarschijnlijk de meest gebruikte manier van lichaams­beweging om sterkere botten te bouwen.

  Goede remedie tegen osteoporose
  Wanneer mensen ouder worden, is osteoporose vaak een belangrijke bepalende factor in de kwaliteit van leven. Leeftijdgerelateerde daling van de spier- en botmassa kan bij ouderen leiden tot broosheid en breuk van de botten. Dit is een van de voornaamste redenen dat oudere volwassenen in een verpleeghuis terechtkomen. Als mensen een eventuele opname in een verpleeghuis willen uitstellen en hun zelfstandigheid niet willen verliezen, dan is het belangrijk om iets te doen om onafhankelijk te blijven. Volgens talrijke studies is dat ‘iets’ krachttraining. Die staat bekend als een training die de botmassa kan verhogen en daarmee dus de kans op osteoporose sterk kan verminderen.

  Veilig voor ouderen
  Krachttraining, zoals bij Curves wordt gedaan, is niet alleen veilig (mits het natuurlijk doordacht wordt gedaan), het is extreem belangrijk voor het voorkomen van osteoporose. Omdat spieren strak tegen het bot worden getrokken terwijl de zwaartekracht tegenwerkt, wordt calcium teruggedreven richting de botten. Daarnaast stimuleert krachtraining ook de productie van nieuw bot. Dit komt neer op een vermindering van de gevolgen van osteoporose van wel 50 tot 80 procent. Vrouwen zouden twee of drie keer per week gedurende dertig minuten aan krachttraining moeten doen.
  Cardiovasculair trainen blijft belangrijk
  Nu is aerobe training wel erg goed voor ons hart en bloedvaten, dus moeten we het nog steeds wel doen, in combinatie met krachttraining. Je hoeft niet veel tijd aan krachttraining te besteden om de voordelen ervan te ervaren. Wetenschappers zijn van mening dat slechts vijftien tot dertig minuten krachttraining, twee of drie keer per week, kan zorgen voor de botdichtheid die mensen nodig hebben om osteoporose te voorkomen. Het is natuurlijk ook belangrijk om de verschillende spiergroepen te trainen en minstens 24 uur tussen trainingen in te laten zitten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply