Rate this post
 • Het beste voor het gebit van jouw kind
  Rate this post

  Tandartspraktijk Koningsschild is een algemene tandartspraktijk, met als belangrijkste onderdelen mondhygiëne en het voorkomen van gebitsproblemen. We werken onder andere met laser en digitale apparatuur. Zo gebruiken we digitale middelen voor het maken van porseleinen vullingen, kronen, bruggen, implantaatafwerkingen en protheses.

  We zijn in mei gestart met een preventieprogramma voor de jeugd. De nadruk hierbij ligt op preventie: het voorkomen van gaatjes. Er wordt veel aandacht besteed aan individuele voorlichting over mondverzorging en voeding. Dit doen we op verschillende manieren:
  – individuele voorlichting
  – poetsinstructies
  – halfjaarlijkse gebitscontrole
  – fluoridebehandelingen
  – sealen
  – gebitsreiniging
  – polijsten
  – speekselonderzoek
  – voedingsanamnese

  Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het onderhoud van het kindergebit. Een afspraak maken voor je kind of peuter is nuttig, omdat we dan duidelijk kunnen laten zien hoe het gebit het best wordt onderhouden, afgestemd op de leeftijd en de staat van het gebit van het kind in kwestie.

  Beugeldragers
  Ook voor kinderen die een beugel dragen, is een regelmatig bezoek aan de mondhygiëniste zeer gewenst. Het dragen van een beugel vormt een snellere bedreiging voor het gebit. Het schoonmaken van het gebit met een beugel is daarbij ook gewoon lastiger.

  Wensessies
  Verder hebben we ook ‘wensessies’. Mocht het nodig zijn dat er een behandeling bij het kind uitgevoerd dient te worden, dan wordt tijdens de wensessie de behandeling stapsgewijs toegelicht. De mondpreventieassistente gaat dan precies uitleggen wat er moet gebeuren en hoe het in zijn werk gaat. Zo kunnen we kinderen in alle rust voor­bereiden op de behandeling die komen gaat Onze ervaring is dat kinderen minder angstig zijn als ze weten wat ze te wachten staat.

  Mondhygiëniste
  Een bezoek aan een mondhygiëniste is niet alleen nuttig voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Juist bij kin­deren is het belangrijk om het gebit gaaf en gezond te houden. We proberen met enthousiasme kinderen te motiveren om hun gebit schoon en gezond te houden. Ook angstige patiëntjes kunnen bij ons terecht.

  100% vergoed
  De kosten die gemaakt worden voor dit speciale preventieprogramma, worden voor 100% vergoed door de zorg­verzekeraars. We declareren rechtstreeks aan de verzekeraar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply