Rate this post
 • ‘Het Cambridge Weight Plan? Yes please!’
  Rate this post

  Mijn Cambridge consulente vroeg mij deze week om iets te schrijven over mijn ervaringen met het Cambridge Weight Plan. Met het risico te klinken als iemand die overenthousiast is, en die je doorgaans alleen op Tel Sell aantreft, ga ik het toch doen.

  Mijn naam is Jennifer, nu 31 jaar oud en werkende in de zorg. Al vanaf mijn puberteit heb ik problemen met de kilo’s, en ben ik bekend met lijnen en diëten. vaak ging het even goed, nog vaker ging het mis. Ook nu was ik alweer een tijd bezig, met voeding en sporten. Ik zei altijd: ‘Ik zit lekker in mijn vel, maar ik heb er een beetje veel van.’ Dit trekt een wissel op je, zeker in de zorg, waar het werk lichamelijk zwaar is en je letterlijk elke kilo meesjouwt op het moment dat je een immobiele cliënt moet helpen.
  Toen zei een collega van mij: ‘Jen, je zegt het wel, maar ik heb niet het idee dat je echt lekker in je ruime velletje zit.’ Ze had gelijk. Zelf is ze al ouder (haar leeftijd zal ik niet verklappen), maar ziet ze er geweldig uit. Dus toen ze mij vertelde over het Cambridge Weight Plan, nam ik dat gelijk van haar aan.
  Maar dan: een intakeafspraak maken. Met knikkende knieën kan ik wel zeggen, want de weegschaal was nu niet bepaald een vriend van me. En ik was eerlijk gezegd ook bang voor weer een consulente die zou klaarstaan met opgeheven vinger en de tekst ‘Hoe kon je het zover laten komen?’. Maar, blij verrast, helemaal niets van dit alles. Ingrid Eisma stond op me te wachten, een en al begrip en vriendelijke woorden. Ze nam de tijd voor me en zei ‘Dit gaan we samen doen!’ En zo voelde het ook. Samen. De eerste week van het Cambridge Weight Plan 500-programma was geen pretje; echt niet. De eerste drie dagen had ik hoofdpijn en kon ik voor mijn gevoel het plafond opeten. Maar het ging, en week twee werd al een eye-opener, omdat ik al 2 kilo kwijt was. Wat voelde ik me geweldig! Week na week ging ik met plezier weer op die weegschaal staan, en durfde ik mezelf weer te laten zien.
  Ik ben in totaal 36 kilo afgevallen met het Cambridge Weight Plan. Zelden heb ik me zo goed gevoeld en heb ik zo’n fijne begeleiding gehad. Nu zit ik echt heerlijk in mijn vel en heb ik er precies genoeg van. Sporten in een sportschool durfde ik voorheen niet goed, omdat ik toch vaak naast een teer ‘poppetje’ stond. En waar ik voorheen amper 100 meter kon rennen, ben ik nu serieus hardlopen aan het opbouwen. Ik geniet, ook of misschien juist wel meer van eten. Ik ken mijn grenzen en mijn porties beter en stouw niet meer door. Dit is echt iets wat ik iedereen kan aanraden die een serieuze omslag overweegt.

  En als je denkt dat het niet kan, vanwege zwaar werk, ­onregelmatige tijden enzovoorts: dat dacht ik ook, en ik had het mis. Het is even aanpoten, maar goed te doen. Zet die knop om en ga er gewoon voor!
  En tot slot (denk hier even over na): wie wil, zoekt een ­mogelijkheid. Wie niet wil, zoekt een excuus.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply