Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Het einde van jouw overbeharing!

  De tijd dat wij ongegeneerd, volledig behaard door het leven gingen, is allang geweest. Tegenwoordig hechten we waarde aan gladde benen en onbehaarde oksels. Jij weet er alles van: je scheert je suf, maar het lijkt wel of een paar uur later de stoppels alweer tevoorschijn komen. Om moedeloos van te worden…

  Natuurlijk is iedereen vrij om zijn of haar lichaamshaar te laten staan. Maar de meeste vrouwen houden van een mooie gladde huid. Zo ook Titia, die al jaren in gevecht is met haar overbeharing. Inmiddels is haar zelfverzekerdheid ver te zoeken en overweegt ze de stap naar een psycholoog te zetten. ‘Ik ben gek op korte rokjes en leuke topjes, maar ik verberg me in lange kleding. Zelfs als de mussen van het dak vallen, ga ik in een lange broek en trui over straat. Geen haar op mijn hoofd, of ander lichaamsdeel, die eraan denkt om mijn behaarde lichaam in het openbaar te tonen. Als het tot mijn benen of oksels beperkt bleef, dan kon ik er nog wel mee leven. Helaas heb ik zelfs beharing op mijn borst en kin! Vreselijk vind ik dat.’

  Stoppels en een zwarte waas
  ‘Misschien denk je: ‘Doe niet zo moeilijk! Even scheren
  of waxen en ook jij loopt er weer glad bij.’ Maar dat is dus juist het probleem! Mijn haargroei is zó overdreven dat ik wel twee keer per dag kan scheren en nog blijf je stoppels en een zwarte waas op mijn huid zien. En als het
  dan donshaartjes waren… Maar nee, het zijn van die
  dikke, zwarte haren. Mijn familie maakt er altijd grapjes over: ‘Titia, blijf nu eens van die Pokon af!’ Ik kan er niet
  om lachen.’

  De schaamte voorbij
  Je ziet niet vaak vrouwen met overbeharing op mannelijke plekken, maar ze bestaan wel degelijk en de schaamte
  is hoog. Dat is begrijpelijk, want als vrouw wil je er
  simpelweg niet als man uitzien. En dat hoeft ook niet!
  ‘Dat klopt’, beaamt Titia. ‘Na lang twijfelen besloot ik korte metten met mijn mannelijke overbeharing te maken. Ik maakte een afspraak bij Cintia’s Beauty & Lifestyle waar ik goede verhalen over gelezen had. Daar werden mijn haren behandeld met een indrukwekkend apparaat dat kleine laserstraaltjes uitzendt. Ik kon tijdens de behandelingen ontspannen liggen in de behandelstoel en het deed ook amper pijn.’

  Hallo nieuwe ‘ik’
  Inmiddels is het een aantal maanden geleden dat Titia haar eerste laserbehandelingen heeft gehad: ‘Ik zie de laatste tijd wel weer her en der haren verschijnen. Ik weet dat dit erbij hoort: haren groeien nu eenmaal niet gelijktijdig en dus heb ik nog een aantal behandelingen nodig, voordat mijn huid volledig glad is. Toch ben ik nu al ontzettend blij met het resultaat! Ik hoef niet meer naar een psycholoog, want met het verdwijnen van mijn haren kwam mijn zelfverzekerdheid langzaam maar zeker weer terug. Volgend jaar lig ik voor het eerst van mijn volwassen leven in een bikini op het strand. Dat is wel even wennen, want de laatste keer was toen ik een klein meisje was. Ik geniet er echter dubbel en dwars van. Bye bye haren, hallo nieuwe ‘ik’!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply