Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Het ging niet langer zo’
  Rate this post

  Ik ben al eeuwig bezig met afvallen en ben echt een jojo… En als suikerpatiënt is het voor mij nog belangrijker, maar ook moeilijker, om een gezond gewicht te hebben. Op een gewone manier afvallen is gewoon moeilijk voor mij. Ik had van alles geprobeerd, ook bepaalde dieetproducten, maar die vond ik erg vies…

  Een vriendin van mij kende een vrouw die zichtbaar was afgevallen, en ze had met haar gepraat over de methode die ze had gebruikt. Dat was het Cambridge Weight Plan. Die vriendin vertelde mij er vervolgens over. Ik wilde het eigenlijk niet horen, want ik zag het niet zitten om gedurende lange tijd smerige producten te eten. Als ik het niet lekker vind, doe ik het niet. Maar ik móést iets doen. Het ging niet langer zo. Ik was zó ziek… Ik zei toen tegen m’n man: ‘Zal ik het dan toch nog maar eens proberen?’.

  En zo kwam ik eind juli 2014 bij Eveline terecht. Zij vroeg me tijdens de intake ook om de goedkeuring van mijn diabetesverpleegkundige. Die vond het een goed idee, dus ik ben met Cambridge begonnen. En de producten zijn echt lekker! Er zit bijvoorbeeld chocolademelk bij. Dat maakt het toch gemakkelijker om het vol te houden. Ik neem de producten ‘s ochtends en ‘s middags, twee keer per dag melkproducten, twee stuks fruit en een avondmaaltijd. Ik heb geen last van honger. Ideaal!

  En Evelien begeleidt me heel goed. Ze motiveert me echt, ook als ik een keer bij haar langsga en ik niet ben afgevallen. Mijn man zegt wel eens: ‘Je zou er alleen al voor háár naartoe gaan!’. De begeleiding voelt echt als een warm bad. Je moet iemand hebben die achter je staat, en Evelien is zo iemand.

  Mijn suiker is nu heel goed, en ik spuit veel minder eenheden. En ik ben inmiddels meer dan 20 kilo kwijtgeraakt, en ik voel me erg goed bij! Het is dus ook zo dat diabetespatiënten baat kunnen hebben bij het Cambridge Weight Plan. Je moet jezelf wel goed kunnen instellen met insuline. Iedereen reageert er weer anders op, en ik kan er gelukkig goed mee omgaan. Mijn diabetesverpleegkundige vindt ‘t ook geweldig dat mijn bloedwaarden beter worden.

  Het gaat nu dus de goede kant op. Natuurlijk wil ik nog meer afvallen, en ik ben er ook nog lang niet, maar ik ga het volhouden!

  – Els van Loon (51) –

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply