Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Het haarwerk zal mijn nieuwe haar worden’
  Rate this post

  De winkel ademde rust uit, ook al was ik bloednerveus. Mijn haar had ik vlug in een knot op mijn hoofd gebonden. Mijn blik gleed langs de wand met dozen. Bruin, blond, kort, lang krullend of juist steil. In elke box zit een eigen stijl: om te dragen wanneer dit nodig is. Ik had het gevoel dat ik in een schoenenwinkel stond. Helaas was dit niet het geval. Toen ik vanochtend opstond, was het namelijk zover: de eerste strengen van mijn lange bos haar vielen uit door de chemo. En nu stond ik hier, op zoek naar een pruik. ‘Wil je eerst een kop thee of koffie?’, vraagt Annemiek. ‘Nee, kom maar op’, zeg ik, een tikkeltje stoerder dan dat ik mij voel. ‘Wat zijn de mogelijkheden?’

  Allerlei kapsels passeren de revue. Ik mag voelen, kijken, ruiken. ‘Hoe zou dit mij staan?’, vraag ik mij af. ‘Of zal ik iets nemen wat op mijn eigen haar lijkt?’ Annemiek haalt een mooi bruin haarwerk uit een van de dozen. ‘We kunnen alles op maat maken’, geeft ze aan, ‘zodat hij jou perfect past.’ Het haar voelt zacht en natuurlijk. Ik had verwacht dat het veel stugger zou zijn. In de binnenkant zit een speciaal haarnetje dat voor het nodige ‘ademen’ zorgt.
  Na heel wat wikken en wegen, de nodige tranen en goede raad van Annemiek heb ik een haarwerk gevonden. Nu komt het moeilijkste deel. Ik had met mezelf afgesproken dat, wanneer er plukken zouden uitvallen, ik mijn haar eraf laat scheren. Het haarwerk zal mijn nieuwe haar worden. Elke ochtend de confrontatie met uitvallend haar: dat lijkt mij te zwaar.

  Wanneer ik in de spiegel kijk, werp ik nog een laatste blik op mijn lange donkere haar. Maar dan verzet ik mijzelf. ‘Toe maar’, zeg ik. ‘Maar ik wil het niet zien.’ Dat blijkt geen probleem te zijn. Annemiek draait de stoel om, zodat ik de spiegel niet meer kan zien. De tondeuse maakt verrassend weinig geluid. Zullen ze die speciaal daarop uitgekozen hebben? Wanneer ik hiernaar vraag, moet Annemiek glimlachen. ‘Ja’, geeft ze toe. ‘Het is al lastig genoeg.’ Dat ben ik met haar eens.

  Terwijl ik nog steeds met mijn rug naar de spiegel zit, zet Annemiek het haarwerk bij me op. Haar geruststellende blik zorgt ervoor dat ik mij omdraai. Er valt een enorme last van mijn schouders. Ik ontspan voor het eerst vandaag: dit ben ik!

  Sarah (45 jaar)

  Gecertificeerde zorgaanbieder

  Bij Sikkenk haarspecialisten vind je de grootste collectie haarwerken op voorraad in Nederland. Je kunt modellen passen in fijne privé-paskamers, waar je wordt geholpen door ervaren haarwerksters. Daarbij is Sikkenk haarspecialisten een gecertificeerde zorgaanbieder. Dit houdt in dat Sikkenk met alle zorgverzekeraars in Nederland samenwerkt, en dat je recht hebt op een maximale vergoeding. Daarnaast wordt de administratieve rompslomp ook voor jou uit handen genomen. Het enige wat jij nodig hebt, is de verwijsbrief van jouw arts voor je haarwerk. Sikkenk brengt dan de vergoeding van uw zorgverzekeraar direct in mindering op het aankoopbedrag. De kosten van jouw haarwerk zijn altijd inclusief het op maat maken, knippen en een uitgebreid verzorgingspakket. Ook wanneer je niet aanvullend verzekerd bent, of een kleiner budget hebt: bij Sikkenk kun je altijd terecht voor een haarwerk en andere hoofdbedekkingen zoals sjaals en mutsjes. Maak vrijblijvend een afspraak, dan kunnen de medewerkers alle tijd voor je nemen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply