Rate this post
 • ‘Het heeft me mijn zelfvertrouwen teruggegeven’
  Rate this post

  Tja, daar stond ik, in mei van 2012, ­ongeveer 100 kilo, in een pashokje. Met een bloes in mijn handen, die ik zó leuk vond. Maar helaas, ik had een maat groter nodig, en die bestond niet. Wat baalde ik. Mijn man, die in de winkel stond te wachten, had al gezegd dat ik beter naar iets anders kon kijken, de bloes zat echt te strak. Daar in dat pashokje besloot ik ‘Nu is het afgelopen. Ik ga er iets aan doen.’ Hoe, wist ik nog niet. Ik besloot de bloes toch te kopen. Dat moest de stimulans worden. Mijn man begreep er niets meer van, toen ik zei dat ik de bloes toch zou kopen, maar hield wijselijk zijn mond.

  Na een week of twee had ik nog niet meer stappen ondernomen dan alleen maar denken: ‘Ik ga er wat aan doen.’ En of het zo moest zijn: ik sprak een vriendin die gestart was met het Cambridge-programma. Ze was al 10 kilo kwijt. Nou dat wilde ik ook natuurlijk. Inmiddels was het juni en we zouden binnenkort met vakantie gaan. Na wat wikken en wegen heb ik een afspraak gemaakt met Iris van Maalsen. Zij werd mijn Cambridge-consulente. Ik ben met het 500 calorieën-programma begonnen. Een week voor de vakantie ben ik gestart. Dat lijkt een vreemd moment, starten met een dieet vlak voor je met vakantie gaat, maar toen de knop eenmaal om was, vond ik dat niet eens moeilijk meer. De soepen en shakes nam ik overal mee naartoe en voor de soep een thermoskan met heet water tijdens een wandeling in de bergen. Het mooie van starten in de vakantie is, dat je geen weegschaal mee kunt nemen. De leuke verrassing kwam toen bij thuiskomst bleek dat ik al 6 kilo was afgevallen. Het gebruik van de producten is eenvoudig. Ik kon er tijdens mijn werk gewoon mee doorgaan. De mening van mensen om mij heen maakte me niet uit. Ik had een doel en dat ging ik bereiken.
  Mijn man stond 100% achter me en was een grote steun in deze periode. Tijdens de vakantie in Engeland hebben we de pubs niet van binnen gezien, maar dat had hij ervoor over.

  Een programma van 3 producten per dag is voor mij overzichtelijk. De verleiding om te smokkelen is hierdoor veel kleiner. Na 7 maanden was ik 35 kilo afgevallen, van maat 48/50 naar 38/40. Ik voel me ook een stuk fitter. Traplopen, skiën, fietsen, verzin het maar, alles gaat gemakkelijker. Het is heerlijk ­winkelen, de grote-maten-afdelingen laat ik vrolijk links liggen, en ik draag zelfs weer een bikini.Bij een controle van mijn bloedwaarden bleek dat alle waarden precies goed waren. Cholesterol, suiker enzovoort. Dus ook weer een gezond gewicht.

  Het heeft me mijn zelfvertrouwen teruggegeven. Mijn gewicht zal ik altijd in de gaten moeten houden. Ik heb een streefgewicht en als ik daar te veel boven ben en het lukt me niet om die kilo’s weer kwijt te raken, neem ik weer een kuur van een paar weken.
  Cambridge is voor mij een goede manier om op gewicht te blijven. Ik ben blij, dat ik Cambridge ben gaan gebruiken.

  – Ineke –

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply