Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • ‘Het is heerlijk om mezelf in de spiegel te zien’
    Rate this post

    Het was 2005 toen ik borstkanker kreeg. Mij werd duidelijk gemaakt dat ik een operatie moest ondergaan waarbij mijn borst verwijderd zou worden. Meteen al besloot ik voor een primaire reconstructie. Dat betekent dat na de operatie mijn borst weer zou worden gereconstrueerd. Met de tepelhoftatoeage die ik later kreeg, is mijn borst weer helemaal compleet.

    Na de operatie was ik voornamelijk heel erg opgelucht dat de tumor uit mijn lijf was. En doordat ik voor primaire reconstructie had gekozen, miste ik eigenlijk nooit helemaal een borst. Meteen na de operatie werd er een ballonnetje met zoutoplossing ingebracht zodat de huid alvast opgerekt kon worden. Dat ballonnetje werd geregeld bijgevuld totdat het de juiste grootte had bereikt. Daarna werd het vervangen door een siliconenprothese.

    Een soort rare knoest
    Die siliconenprothese vind ik achteraf maar een naar, koud ding. Inmiddels ben ik alleen maar heel blij dat ik het kwijt ben. Er ontstonden namelijk ontstekingen, en ook kende ik de verhalen van lekkende prothesen. Uiteindelijk moest ik weer onder het mes, de prothese moest eruit. Wat er overbleef, was een soort rare knoest. Dit vond ik natuurlijk vreselijk, maar gelukkig is het allemaal goed gekomen.

    Langdurige operatie
    Er werd me aangeraden naar België te gaan, daar reconstrueerde wekelijks een team van artsen en verpleegkundigen borsten met eigen buikvet, huid en bloedvaten. Een langdurige operatie van maar liefst acht uur, maar dan heb je ook wat. Ik had weer een prachtige, warme borst die helemaal van mezelf was! Het is niet te vergelijken met het gevoel dat ik had bij de prothese. Na een aantal maanden heb ik ook een tepel ‘gekregen’, gemaakt van een rolletje huid. Maar deze tepel had natuurlijk nog geen kleur.

    Andere vrouwen helpen
    Weer een paar maanden later kreeg ik mijn eerste tatoeage. Een tepelhofreconstructie werkt middels een methode die erg lijkt op tatoeëren. Ik kende de zus van Annemiek van Glow With The Flow, en via Facebook zag ik haar oproep voor dames die na een borstreconstructie graag een tepelhoftatoeage wilden, in het kader van haar opleiding Dermatografie (medisch tatoeëren). Ik wist hoe fijn het was om een mooie borst en mooie tepel te hebben, en wilde daarom graag helpen via deze weg weer heel veel andere vrouwen te helpen.

    Prachtig resultaat
    Eenmaal bij Glow With The Flow ontmoette ik een heel lieve, zorgzame jonge vrouw. Heel zorgvuldig koos ze de verschillende tinten pigment voor de tatoeage en met engelengeduld bracht ze de tatoeage heel precies aan. In drie sessies heeft Annemiek mijn nieuwe tepelhof helemaal in 3D getatoeëerd. Het resultaat is dan ook écht fantastisch. En ik kan het weten, met mijn vele ervaring inmiddels op dit gebied!

    En nu?
    Nu gaat het heel goed met me, ook al heb ik door de borstkankerbehandeling wel wat van mijn oude energie moeten inleveren. Maar het is heerlijk om naar mezelf in de spiegel te kijken en te zien dat mijn borsten nog steeds prachtig zijn. Ik prijs me gelukkig dat ik bij Annemiek terechtgekomen ben. En weet je wat, het was ook nog eens hartstikke gezellig!

    Madelon

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply