fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Het is nu een feestje om van alles te ondernemen’

  Cambridge Weight Plan consulenten kunnen hun cliënten jaarlijks opgeven om kans te maken op de felbegeerde titels ‘afslanker man/vrouw van het Jaar’ en ‘gewichtsbehouder van het Jaar’. De winnaars doen hun verhaal.

  Naam: Mariëlle de Haan
  Leeftijd: 25 jaar
  Afslanker van het jaar vrouw 2019

  Na vaak aankomen en afvallen haalt Mariëlle de Haan haar grootste motivatie uit een gezond en verantwoord voorbeeld zijn voor haar kinderen, met wie ze nu van alles kan doen. Soms overweegt ze ook consulent te worden, omdat ze iedereen haar ervaringen gunt.

  ‘Ik ben altijd te zwaar geweest en daar ben ik lang mee gepest. Uiteindelijk werd ik een emotionele eter. Ik at om niet te voelen. Na de eerste keer Cambridge kwam ik de liefde van mijn leven tegen en we woonden snel samen. We raakten onze dochter kwijt tijdens mijn eerste zwangerschap, waardoor ik in een zwart gat viel en het met mijn gewicht goed misging. Na een paar tegenslagen in zwangerschappen heb ik uiteindelijk twee prachtige kindjes waarmee ik nu met alle energie op pad kan. Waar ik eerst te zwaar voor was, is het nu een feestje om van alles te ondernemen. Mijn vriendin, die nu ook het dieet volgt, en ik houden elkaar op het juiste spoor. Cambridge heeft mijn leven zowel mentaal als lichamelijk op de beste manier veranderd!’

  Naam: Wesley Bouwmeester
  Leeftijd: 19 jaar
  Afslanker van het Jaar Man 2019

  Na het succes dat zijn ouders ervaarden met het Cambridge dieet, besloot Wesley Bouwmeester het ook te proberen. Eerder dan hij in eerste instantie wilde beginnen, zette hij de stap naar gewichtsverlies.

  ‘Ik ging gewoon elke zaterdagavond met de jongens op stap, maar dan zat ik aan de koffie en het water. Sommigen verdachten me ervan dat ik stiekem wodka dronk. Je had hun gezichten dan moeten zien wanneer ik ’s nachts de auto instapte. Ik heb nu meer conditie, mijn spieren zijn minder snel moe en het voetballen gaat beter. Ik werk met auto’s in het dagelijks leven. Soms betrap ik mijzelf erop dat ik bij het instappen onbewust mijn buik inhoud, om achteraf te denken: ik had nog ruim twintig centimeter over. Dat zijn leuke momenten. Mijn gewichtsverlies doet me echt goed.’

  Naam: Patricia Kellij
  Leeftijd: 28 jaar
  Gewichtsbehouder van het Jaar 2019

  Al van jongs af aan probeerde Patricia Kellij verschillende diëten, maar ze hield het niet vol. Dat deed niet veel goeds voor haar al negatieve zelfbeeld. Tot ze hoorde van het Cambridge dieet en ze daar haar zinnen op zette. Ondertussen is ze al drie jaar op haar streefgewicht.

  ‘Vroeger schaamde ik me voor mezelf. Ik was me heel bewust van hoe ik eruitzag en durfde me nauwelijks in het openbaar te vertonen. Zo snel mogelijk de winkel in en uit, de donkerste hoek van de kroeg, ik liet mezelf nauwelijks zien. Nu is dat totaal niet meer zo. Ik ben niet meer bezig met wat anderen van mij vinden. Ik had nooit verwacht dat het mij zoveel rust zou geven nu ik lekker in mijn vel zit. Al mijn hele leven handbal ik. Waar ik me vroeger niet durfde in te zetten tijdens de sport, kan ik nu meedoen zonder schaamte. Ik durf veel meer. Mijn grenzen aangeven gaat me goed af, ook op feestjes en verjaardagen. Ik weet waar mijn valkuilen liggen en dat maakt me sterker.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply