Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (3 stemmen)
 • ‘Het is tijd om zichtbaar te zijn!’
  4/4 - (3 stemmen)

  Enorm zenuwachtig was Omira Schoop, toen ze geïnterviewd werd voor dit magazine. Veel liever neemt ze zelf het heft in handen. Tóch vertelt ze waarom ze klaar is om zichtbaar te zijn. Ze staat stil bij de reis die ze hiervoor maakte en deelt hoe haar tweede echtscheiding haar inspireerde om naast kinderen ook volwassenen te coachen.

  ‘Daar waar ik mijn cliënten en mijn volgers op social media probeer te leren zichtbaar te zijn, realiseerde ik me dat dit juist mijn grootste angst was. Geen controle hebben over wat ‘men’ van mij of van mijn berichten vindt. Ja, ik beken kleur: ik ben best een controlefreak. De afgelopen periode is voor mij wat dat betreft niet alleen verdrietig, maar ook enorm leerzaam geweest. Eén van de lessen is dat ik meer op mijn onderbuikgevoel, of instinct, mag vertrouwen, want dat klopt echt heel vaak. Dus het antwoord op de vraag of ik vanaf nu klaar ben om zichtbaar te zijn is: ja!’

  ‘Als moeder van drie geweldige kanjers leerde ik na mijn eerste scheiding al hoe belangrijk het is om echt met je kinderen te communiceren. Niet alleen horen wat ze zeggen, maar ook luisteren naar wat ze te vertellen hebben. Een scheiding is voor niemand leuk, ongeacht wie de keuze heeft gemaakt. Maar als er kinderen in het spel zijn, is het nog lastiger. Je stelt jezelf allerlei vragen: ‘doe ik het wel goed?’ ‘Is dat ook goed voor je kind?’ ‘Hoe houd je negatieve gevoelens tegenover je partner verborgen voor je kind?’ Tijdens de zoektocht naar wat het beste is voor mijn kinderen, ben ik uiteindelijk de opleiding tot kindercoach gaan doen. Nadat ik succesvol mijn diploma had behaald, besloot ik mijn kennis ook breder toe te passen en een eigen praktijk te beginnen.’

  ‘Na een moeizame start begon ik langzaam cliënten te krijgen. Ik heb vaak getwijfeld of ik wel door moest gaan, maar mede door de steun van mijn kinderen heb ik het toch gedaan. Gelukkig maar! Want het is echt mijn passie! Toen na een tijd mijn tweede scheiding onvermijdelijk bleek, heb ik gedurfd om voor mezelf te kiezen door een coachingstraject te volgen. Ik wilde leren hoe ik lief voor mezelf kon zijn en goed voor mezelf kon zorgen. Alleen op die manier kon ik een goede en lieve moeder blijven en ook een goede coach voor mijn cliënten.’

  ‘Tijdens dit traject ging ik helemaal terug naar de basis met vragen als: ‘wie ben ik?’ ‘Wat wil ik?’ ‘Waar wil ik naartoe?’ Dat was ontzettend pittig, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Ik heb veel geleerd en veel oud zeer opgeruimd. En dat was nodig, bleek achteraf. Niet lang daarna kreeg ik een aanvraag voor coaching van twee volwassenen en zo kwam ik erachter dat ik dat ook ontzettend leuk vind.’

  ‘Eerst twijfelde ik of ik wel overtuigend genoeg kon zijn voor volwassenen, maar toch ben ik de uitdaging aangegaan en dat heeft zó goed uitgepakt! Ik vond het enorm leuk om te doen en het gaf me nóg meer voldoening. Daarom ben ik ook de opleiding tot life coach gaan doen, als aanvulling op kindercoaching. En nu is het tijd om zichtbaar te zijn.’

  ‘Tijd om te laten zien dat ik sta voor wat ik doe. Tijd om mijn kennis en ervaring nóg meer te delen en samen met nieuwe cliënten aan de slag te gaan. Tijd om te accepteren dat ik ook droom van een wachtlijst voor mijn praktijk. Tijd om te leven en te genieten en dat te doen waar ik oprecht blij en gelukkig van word. Tijd om mezelf naar buiten te brengen, ongeacht wat iemand vindt, denkt of zegt. Dit ben ik. Dit is mijn verhaal. Wat is dat van jou?’

  Bekijk ook de nieuwe website van Jijnik Samen in balans: www.jijnik.com

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Shariselle Schoop op november 1, 2019, 8:33 am

  Ben super Blij en Trots op jou en wat je bereikt hebt. Je hebt zoveel te geven. Ga ervoor en hopelijk Als ze dit artikel lezen, weten ze dat ze net zoals jij, met jou coaching, weer gelukkig kunnen zijn.

  Beantwoorden →