Rate this post
 • Het kind centraal
  Rate this post

  Praktijk Kinderspel is een praktijk voor EMDR en kortdurende therapie waarbij alle vormen van psychotherapie, daar waar nodig, kunnen worden toegepast, voor kinderen en jongeren.

  Veel problemen kunnen met integratieve kindertherapie worden behandeld, bijvoorbeeld angsten, problemen in het sociale verkeer, pesten, gedragsproblemen, traumatische ervaringen, faalangst, concentratieproblemen, omgaan met echtscheiding, rouwverwerking, slaap- en eetproblemen en omgaan met bijzondere eigenschappen zoals hoogsensitiviteit of hoogbegaafdheid. Daarnaast kan EMDR worden toegepast. Dit is een techniek die geschikt is voor de nare gevolgen van ingrijpende gebeurtenissen, angsten of andere gevoelens met een hoge lading. Die kan vooral bij kinderen verbluffend snel resultaat geven.Een belangrijke groep waar Praktijk Kinderspel mee te maken heeft, zijn kinderen met faalangst. Op school gaat het met deze kinderen vaak prima, maar zodra ze een proefwerk moeten maken, klappen ze vaak dicht en lukt er niets meer. Dat is buitengewoon vervelend, want het belemmert die kinderen in hun functioneren. Vooral bij kinderen in de groepen 7 en 8 kom je dit tegen, waarschijnlijk doordat kinderen tegenwoordig zo gestructureerd worden opgeleid en ze zoveel moeten. De hele maatschappij is veel prestatiegerichter geworden; kinderen worden groot met cito-toetsen. Bij veel kinderen (en volwassenen) slaat dan de angst toe.
  Ook voor trainingen en workshops kun je bij Praktijk Kinderspel terecht. Ouders en professionals kunnen bijvoorbeeld een workshop van één avond volgen, ‘effectief communiceren met kinderen’, om in de communicatie te kunnen aansluiten bij hun kind, zodat ze op een positieve wijze contact kunnen maken, hoe je kunt bijdragen aan weerbaarheid en hoe je met behulp van gesprekstechnieken met de gevoelens van je kind kunt omgaan. Maar ook socialeweerbaarheidstrainingen en trainingen voor kinderen van gescheiden ouders worden gegeven.
  Sessies bij Praktijk Kinderspel worden (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply