Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Het leek me vreselijk om mijn haar te verliezen’
  Rate this post

  Ik kan nog steeds dat gevoel terughalen dat over me kwam toen ik hoorde dat ik kanker had. Totale verbijstering, ongeloof. Alsof de grond onder mijn voeten vandaan werd gehaald. En vanaf dat moment ging alles razendsnel. Tussen het moment dat ik een knobbeltje in mijn borst voelde en ik op de operatietafel lag, zat maar drie weken.

  Niet lang daarna startte de chemotherapie. Gek genoeg vond ik het vooruitzicht dat ik hoogstwaarschijnlijk mijn haar zou verliezen eerst veel heftiger dan de amputatie van mijn borst. Op de één of andere manier was ik dáár heel nuchter in geweest. Mijn borst was ziek. Die moest eraf. Hoe eerder hoe liever. Ik wilde niet dat de tumor de gelegenheid zou krijgen om verder te woekeren.

  Haarwerkspecialisten
  De mammacareverpleegkundige raadde me aan om alvast een bezoek te brengen bij haarwerkspecialisten Margreet en Liane terwijl ik mijn haar nog had. Eigenlijk voelde het meteen heel vertrouwd. Ze wisten me heel goed op mijn gemak te stellen en dat maakte dat ik het verlies van mijn haar een beetje kon relativeren. Het voelde als een warm bad, waarin alle tijd en ruimte werd genomen voor mijn gevoelens. Het haarwerk dat we uiteindelijk samen hebben uitgezocht, lijkt qua kleur en structuur precies op mijn eigen haar.

  Acceptatie
  Vlak na mijn tweede chemobehandeling begonnen mijn haren uit te vallen. Na één telefoontje kon ik meteen bij Margreet en Liane terecht. ‘Mijn’ haarwerk lag al op me te wachten. Nadat het resterende haar ook was afgeknipt, kreeg ik mijn haarwerk op, dat als finishing touch netjes in het model werd geknipt. Aan de ene kant was ik best emotioneel, maar aan de andere kant ook opgelucht, want ik zag er, ondanks mijn kale koppie, dankzij het haarwerk nog steeds uit als mezelf. Dankzij hun geduld en warme begrip hebben Margreet en Liane er beslist aan bijgedragen dat ik mijn tijdelijke kaalheid kon accepteren.

  Karin

  Gecertificeerd haarwerker Liane Borst vertelt: ‘Al bijna 20 twintig jaar werk ik samen met mijn collega Margreet als topstylist bij Designline Kappers en daarnaast heb ik ruime ervaring met het verzorgen van de haarwerken bij Haarzorg.nl. Ik vind dit werk fantastisch om te doen – ik krijg er zo ontzettend veel dankbaarheid voor terug!’ Collega Margreet, eveneens gecertificeerd haarwerker en topstylist, beaamt: ‘Ik zet mijn expertise graag in voor de mensen die te maken hebben met ziekte en een moeilijke tijd doorgaan. Met Haarzorg.nl zet ik mijn ervaring in om mensen te helpen zich een beetje beter te voelen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply