Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Het lichaam terug in zijn natuurlijke balans
  Rate this post

  Drs. Anne van Leeuwen, gespecialiseerd in onder andere borstchirurgie, ziet regelmatig dat wanneer er geen balans is in het lichaam, dit kan groeien tot een dagelijks onvrede. Grote en zware borsten kunnen bijvoorbeeld voor pijnklachten aan rug en schouders zorgen, terwijl je bij kleinere borsten misschien moeite hebt om de juiste (verhullende) kleding te vinden.

  Bij asymmetrie van de borsten, sommige vrouwen hebben wel meer dan een cupmaat verschil, kan het erg lastig zijn om dat te verbloemen. Het doet vaak veel met je zelfvertrouwen als je je continu bewust bent van het feit dat jouw borsten buiten jouw eigen norm vallen, je niet jezelf durft te zijn, je niet vrij te kunnen voelen in je lijf of als het je zelfs weerhoudt om een intieme relatie aan te gaan.

  Footprint
  ‘Met borstchirurgie heb ik de mogelijkheid om die balans weer terug te brengen in het lichaam. En dat is vaak zoveel meer dan alleen een lichamelijke ingreep. Het doet in de meeste gevallen ook veel met de psyche van de cliënt, want als je in balans bent, kun je groeien’, weet Anne. ‘Je wordt geboren met bepaalde maten. Voor iedereen is dat anders. Er bestaat geen standaard lijf. De breedte van je borst is bepalend voor het volume dat bij je lichaam past. Dat is je ‘footprint’ en die is heel belangrijk. Bij een borstverkleining kun je die breedte niet aanpassen, maar doe je de verkleining voornamelijk aan de onderkant van de borst en uiteindelijk in projectie. Ik streef naar een natuurlijk resultaat dat past bij de footprint van de borst en zodoende aansluit bij de proporties van het lichaam. Bij een borstvergroting is die footprint net zo belangrijk. Als je borst een smalle breedte heeft, en je zou deze te veel vergroten, overschrijd je mogelijk het evenwicht voor een natuurlijke borst. Daarom vind ik het zo belangrijk om binnen de marges van het lichaam te blijven en te streven naar zijn natuurlijke verhoudingen. Naar balans. Ik geloof daar oprecht in, want alleen op die manier kun je een vrouw haar natuurlijke schoonheid teruggeven. Dan is ze weer in evenwicht.’

  Natuurlijke balans
  ‘Ik luister altijd goed naar het verhaal van de vrouw die hier bij mij in de spreekkamer komt’, vervolgt Anne haar verhaal. ‘Ik hoor haar wensen aan en bespreek de opties die daarbij mogelijk zijn. Desgewenst doen wij ook graag een passessie met pasprotheses om te kijken welke grootte het best bij haar dimensies past. Gezamenlijk komen wij zo tot een besluit wat het juiste volume is voor de betreffende cliënt. Zoals gezegd; ik ga daarbij altijd voor een natuurlijke balans. Daardoor blijf ik goed in wat ik doe. En dat staat of valt met een goede uitleg en verwachting. Als je die realiteit samen voor ogen hebt, is er vertrouwen tussen cliënt en chirurg. We vormen uiteindelijk samen een team voor het beste resultaat. En dat is geweldig om te doen. Dit geeft mij elke keer zóveel voldoening. Het is zó gaaf dat je een cliënt iets kunt teruggeven wat ze lange tijd gemist heeft. Dat iets wat relatief weinig moeite kost uiteindelijk zoveel kan doen met iemands zelfvertrouwen en uitstraling. Daar geniet ik enorm van!’

  Over Velthuis kliniek
  Velthuis kliniek is actief op het gebied van plastische chirurgie, injectables en huidverbetering. Bij de kliniek is aandacht voor jouw persoonlijke verhaal en wordt samen met jou de behandeling gekozen die het beste bij je past. De ervaren specialisten staan van consult tot en met nazorg voor je klaar. Ze kenmerken zich doordat ze een eerlijk en realistisch advies geven in wat ze voor je kunnen betekenen, zodat je een zo natuurlijk mogelijk resultaat bereikt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply