Rate this post
 • Het lijkt onhaalbaar, tot je het bereikt hebt
  Rate this post

  Gezonde levensstijl? Wat kun je doen om die te hebben? Personal Trainer Franck Youmbi van Youm’s Personal Training weet hoe het kan. Een gezonde leefstijl is volgens hem namelijk niet alleen een kwestie van een groot aantal calorieën verbranden in één uur op bijvoorbeeld de loopband. Wat er in de overige 23 uur van de dag gebeurt is evenzo belangrijk, zegt hij. Ook dan is het van belang dat je lichaam calorieën blijft verbranden. En om ervoor te zorgen dat dat gebeurt, moet je heel specifiek trainen en eten.

  Een groot deel van de Nederlandse bevolking kampt, zoals ons telkens wordt voorgehouden, met overgewicht. Dat komt enerzijds door het voedingspatroon, anderzijds door onvoldoende beweging. Deze leefstijl kan leiden tot bijvoorbeeld suikerziekte en hart- en vaatproblemen of zelfs psychische problemen. Om dat te voorkomen, is het zinnig om bewust te eten en doelgericht te bewegen. Maar hoe doe je dat? En wat is goed en gezond en wat niet? Een personal trainer zoals Franck Youmbi helpt je om de juiste keuzes te maken en haalbare doelen te stellen.

  Mentale en lichamelijke balans
  Een gebalanceerde leefstijl bestaat voor 80% uit gezonde voeding en voor 20% uit beweging. Daarom besteedt Franck ook veel aandacht aan verantwoord eten. Veel mensen weten wel dat ze gezond moeten eten, maar weten niet precies wat ze kunnen eten en wanneer.

  Afstemming en monitoren
  Franck houdt bewust rekening met de leeftijd, de leefstijl en de lichamelijke klachten van zijn cliënten. Deze vormen de basis van zijn persoonlijke trainingsprogramma. Belangrijk uitgangspunt daarbij is de intensiteit waarmee iemand kan bewegen. Franck maakt tijdens de trainingen voornamelijk gebruik van losse materialen en heeft speciale aandacht voor de buikspieren en de core-stability. De trainingen vinden plaats in een aparte ruimte in het Gymnasion te Joure.

  Haalbare doelen
  Franck stelt samen met zijn cliënten een trainingsprogramma met een stappenplan op, waarmee ze hun doelen kunnen bereiken. Niet te veel in een keer dus, geen te grote stappen! Hij bespreekt met hen hoe ze in hun eetpatroon veranderingen kunnen aanbrengen. Samen met hem werken ze aan hun gezondheid en fitheid. Franck is er, zoals hij zegt, om zijn cliënten te adviseren en te inspireren op de momenten dat het makkelijk vol te houden is. Maar nog belangrijker, om hen op momenten dat het hen zwaar valt om vol te houden, te steunen en motiveren.

  Voor meer informatie over zijn visie en aanpak
  check www.youms.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply