Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Het melkgebit van je kind
  Rate this post

  Wanneer de tandjes bij je kleintje doorkomen, gaat dit vaak gepaard met kwaaltjes als rode ­wangetjes, huilerig zijn, rode uitslag en verhoging. Ook al moet het melkgebit een paar jaar later al weer plaatsmaken voor het blijvende gebit, toch is het heel belangrijk om de tandjes en kiesjes goed te verzorgen, want een gezond melkgebit is de basis voor een gezond blijvend gebit.

  Al bij de geboorte van je kindje is een deel van het blijvende gebit onder het tandvlees in het kaakbot aanwezig. ­Daardoor kunnen ontstekingen aan het melkgebit schade toebrengen aan de nog niet doorgebroken blijvende elementen. Ook kunnen vroegtijdig verloren gegane melktanden of -kiezen voor ruimteproblemen zorgen en scheefstand in het blijvend gebit veroorzaken. Om problemen bij het blijvende gebit te voorkomen, is het dan ook erg belangrijk om het melkgebit goed te verzorgen. Probeer slechte gewoonten, zoals slecht en/of slordig tandenpoetsen, langdurig fles- of speengebruik of duimen, maar ook het eten of drinken van veel zoetigheid, daarom ook zoveel mogelijk te voorkomen of af te leren.

  Naar de tandarts
  Poets het gebit van je kleintje zodra de eerste tandjes zijn doorgebroken. Tot je kind 2 jaar is, is eenmaal poetsen per dag voldoende. Ook al is een tandartsbehandeling op die leeftijd nog niet nodig, toch is het goed om je kind vanaf de leeftijd van 2 jaar al mee te nemen bij je eigen tandarts­bezoek. Wanneer hij of zij het griezelig vindt om in die grote stoel te gaan zitten, neem je kind dan gewoon op schoot. Dat voelt een stuk veiliger. Probeer alles, het liefst van te voren, zo goed mogelijk uit te leggen. Hoe normaler jij ermee omgaat, hoe groter de kans is dat je kind het allemaal leuk blijft vinden.

  Tandartsenpraktijk de Weidevogel:
  – Elke zaterdag behandelingen op afspraak.
  – Behandelingen in de avond mogelijk.
  – Ruime ervaring met angstige patiënten en kinderen.
  – Ruime ervaring met cosmetische tandheelkunde en gebitsverfraaiing.
  – Behandeling onder lachgas mogelijk.
  – Duidelijke communicatie. Wij nemen ruim de tijd voor al je vragen.
  – Jouw tandarts in de regio’s Ypenburg, Leidschenveen en Nootdorp.
  – Kosteloze controle van je kunstgebit.
  – Bel of kom langs voor een gratis kennismakingsgesprek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply