Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Het moederschap is topsport
  Rate this post

  ‘Vertrouw op jezelf, geloof in je kind, geniet ­vandaag.’ Dat is wat Marie-Thérèse de lange, zelf moeder van 4 kinderen, als moedercoach steeds weer onder de aandacht brengt bij moeders. Het is gemakkelijk gezegd, maar lang niet altijd gemakkelijk gedaan.

  Alle moeders hebben voor ogen dat ze het beste willen voor hun kind en met hun kind. Dat maakt dat moeders hoge eisen stellen. Vaak zijn ze op zoek naar wat ze anders en beter kunnen doen. Een onderzoek onder docenten zwangerschapsyoga, dat Marie-Thérèse deed in november 2014, gaf duidelijk aan dat de grootste angst van moeders is dat ze het niet goed genoeg doen. Twijfels kent iedere ­moeder en dat is ook goed; het houdt je scherp. Wanneer die twijfels maken dat je jezelf onzeker voelt, is dat een grote belemmering voor de moeder, haar kind(eren) en partner.

  Topsport
  Er is veel in het leven van een moeder: taken, gedachten, emoties, gevoelens, behoeften, ambities binnen het gezin, maar ook in werk, familie, vrienden, buren en steeds vaker ook mantelzorg. Daarmee dealen en goed balanceren is topsport. Het vergt dat je in een goede conditie bent en de juiste kennis en vaardigheden hebt. Een coach die de doelen voor ogen houdt en meekijkt hoe je tot de beste resultaten komt en wat je daarbij nodig hebt en moet doen is voor een topsporter onmisbaar en dus ook voor een ­moeder. Zo schreef een moeder die bij haar terechtkwam na afloop van een coachtraject:

  Hulp bij alle aspecten
  Moedercoach.nl helpt in alle periodes en met alle aspecten van het moederschap. Elke periode heeft zo zijn moeilijke kanten en iedere moeder heeft op een ander moment twijfels en onzekerheden: wennen aan je pasgeboren baby en je beperkte vrijheid, de handen in het haar over die onverschillige puber, een kind dat problemen heeft op school of niet naar school wil, moeilijk gedrag van je kind, miet weten hoe je alles voor elkaar krijgt, je baalt van je boze en geïrriteerde reacties naar de kinderen…

  Mogelijkheden
  Je kunt altijd een gratis intake aanvragen. Naast een persoonlijk coachtraject zijn er maandelijkse inloopavonden voor moeders en kun je de jaartraining ‘Ken en ben jezelf’ volgen. Jezelf kennen en jezelf zijn is de sleutel tot het oplossen van veel problemen. Op een ander of een situatie heb je weinig invloed, maar wel op jezelf. Bijsturen of veranderen van je gedrag, beheren van je gedachten en gevoelens en nieuwe inzichten opdoen over jezelf in een groep moeders is erg verrijkend en waardevol.

  Als je meer wil genieten van je kinderen en het moeder zijn, neem dan contact op!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply