Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Het moet gewoon écht goed’
  Rate this post

  Borstkanker, brandwonden, groei of aanleg kunnen ervoor zorgen dat je ongelijke borsten hebt. Dat kan een behoorlijke impact hebben. Toch zijn er goede oplossingen om met een symmetrisch silhouet door het leven te gaan.

  Een borstprothese kan een hele borst vervangen of een goede oplossing bieden voor borstverschillen. ‘De meeste vrouwen die hier voor het aanmeten van een prothese komen, hebben te maken (gehad) met borstkanker’, vertelt Ingrid Kramer, eigenaresse van Ills Lingerie. ‘In het ziekenhuis wordt, in het geval van een operatie, besloten of er voor een borstsparende ingreep of een gehele of gedeeltelijke amputatie gekozen wordt. Wat het vaak erg lastig voor vrouwen maakt, is dat beslissingen relatief snel genomen moeten worden. Een uitwendige prothese geeft je tijd om te bedenken of je wel of geen reconstructie wilt. Wanneer je van gewicht wisselt, om welke reden dan ook, heb je met een uitwendige prothese snel weer gelijke borsten. Ook merken wij dat er soms jaren na een reconstructie toch een verschil optreedt. Ook na een deelamputatie kan er een borstverschil ontstaan: opnieuw opereren kan onwenselijk zijn. Een deelprothese is dan een goede oplossing om het borstverschil op te heffen. Kleding trekt niet scheef en de bh past weer goed.’

  Afspraak maken
  Omdat Ills Lingerie gecontracteerd zorgleverancier is, betekent dat dat protheses worden vergoed vanuit het basispakket. ‘We plannen van tevoren een afspraak om in ieder geval drie kwartier de tijd te hebben. Aan de hand van een stappenplan volgen we het protocol rond protheses met een vragenlijst. Dan weten we waar we rekening mee moeten houden en kunnen we de juiste prothesemodellen adviseren. Er zijn immers lichte protheses, zwemprotheses, protheses voor een beugel-bh en contactprotheses. We vertellen over onderhoud en garanties en eventueel kan de klant lingerie en badkleding erbij passen. Bh’s passen meestal direct, soms kijkt de coupeuse er nog naar. Waar nodig raadplegen we de zorgverleners in het ziekenhuis, of zij ons. Juist bij een (eerste) aanmeting van een borstprothese is het zó belangrijk dat die onderlinge relatie goed is. Want het allerbelangrijkste zijn de vrouwen die een borstprothese nodig hebben. Zij moeten vertrouwen voelen, gezien én gehoord worden. Het moet gewoon écht goed.’

  Gecertificeerd
  Ills Lingerie is naast lingeriewinkel ook gecertificeerd zorgleverancier. Gecertificeerd zijn, betekent dat er verkoopsters bij Ills Lingerie getraind zijn in het aanmeten van uitwendige borstprotheses.

  Amoena, Anita, Silima en Abc zijn voorbeelden van merken die zich specifiek richten op mammacare, de zorg rond vrouwen die de diagnose borstkanker krijgen. Zij bieden allerlei noviteiten op mammacaregebied om de borst- of deelprothese zo comfortabel mogelijk te laten passen en te dragen, zoals de uitgebreide kledinglijn, bestaande uit bh’s, nacht- en badmode, specifiek gemaakt om te dragen met een prothese.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply