Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Het spel van je baby
  Rate this post

  Baby’s zijn echte ontdekkers. Verschillende materialen en vormen nodigen een baby uit om naar iets te kijken, eraan te voelen of ervan te proeven. Dat nodigt uit om verder te kijken naar wat de mogelijkheden zijn van het ­materiaal en stimuleren het kind om het nog eens te proberen.

  Speelgoed dat stimuleert om zelf te proberen en ervaren, geeft je baby de mogelijkheid om zichzelf op verschillende gebieden te ontwikkelen. Dit noemen we ‘passief speelgoed’. Je kunt hierbij denken aan een kleine bal die wegrolt als je ertegenaan duwt en terugkomt als hij ergens tegenaan stuitert. Of aan twee bakjes die geluid maken als je ze tegen de grond aan tikt, maar waar de baby ook mee kan stapelen. Dit speelgoed heeft geen voorbedachte manier van spelen en dus kan een kind zijn eigen fantasie volgen. Een baby leert door te proberen. Tegelijkertijd oefent het kind met vastpakken en loslaten van spullen en het ­coördineren van de handen.

  Ontdekken door herhaling
  Een baby die zo zelf aan het ontdekken is, zal geconcentreerd en betrokken aan het spelen zijn. Bewust kiest hij er tijdens dit spel voor om een handeling meerdere keren te doen en een toevallige ontdekking te herhalen. Als je je kind alle tijd gunt voor deze herhalingen en het ongestoord kan spelen, ontwikkelt het zich optimaal.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply