Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Het veiligstellen van vruchtbaarheid
  Rate this post

  Het leven van vrouwen met kanker staat bij het horen van de diagnose volledig op z’n kop. Behandeling en herstel zijn op dat moment de belangrijkste focus van zowel patiënt als zorgverlener. Logisch, maar het veiligstellen van de vruchtbaarheid zou ook onderwerp van gesprek moeten zijn, zo stelt Ina Beerendonk, gynaecoloog voortplantingsgeneeskunde bij het Radboudumc. Voorwaarde is wel dat dit voorafgaand aan de behandeling van kanker plaatsvindt.

  Ina Beerendonk: ‘De behandeling van kanker kan verstrekkende gevolgen hebben voor de vruchtbaarheid en daarmee het toekomstperspectief van deze vrouwen. Door chemotherapie en bestraling kunnen eicellen in het lichaam beschadigd raken, met onvruchtbaarheid tot gevolg. Inmiddels zijn er verschillende mogelijkheden om de vruchtbaarheid van deze vrouwen te bewaren. Eén van deze manieren is om rijpe eicellen af te nemen en in te vriezen. Het is ook mogelijk om eierstokweefsel met onrijpe eicellen af te nemen en in te vriezen. Dit heeft als voordeel dat het al op jonge leeftijd mogelijk is. Het weefsel kan dan in een later stadium weer teruggeplaatst worden, zodat de eicellen alsnog kunnen gaan rijpen.’

  Over Radboudumc Centrum voor Oncologie
  Het Radboudumc Centrum voor Oncologie biedt iedere patiënt met kanker optimale, innovatieve zorg, afgestemd op zijn of haar behoeften.

  Eén team en één aanspreekpunt voor al uw zorg
  Bij de vaststelling en behandeling van kanker krijgt u met verschillende specialisten te maken. Wij vinden het belangrijk dat de zorg van deze specialisten zo goed mogelijk wordt gecoördineerd en op u wordt afgestemd. Daarom werken onze specialisten samen als één team, is er voor u één aanspreekpunt en horen we van u graag wat uw vragen en wensen zijn.
  Ook als u naast kanker nog andere aandoeningen hebt, bent u bij ons in veilige handen. We zijn immers onderdeel van een universitair medisch centrum, waardoor ieder denkbaar specialisme binnen handbereik is voor overleg of advies.

  Patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek
  Al onze specialisten doen mee aan zowel patiëntenzorg, onderwijs als onderzoek. Zo zorgen we dat onze kennis over kanker steeds wordt gedeeld, getoetst en uitgebreid en onze specialisten op de hoogte zijn van de nieuwste onderzoeks- en behandeltechnieken.

  Binnen het Centrum voor Oncologie is de zorg rondom de patiënt georganiseerd in ketens. Kijk voor meer informatie over onze ketenzorg op onze webpagina ‘Zorg in ketens’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply