Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Het vergeten geneesmiddel
    Rate this post

    ‘Goedemiddag Janneke. Ik heb heel erg last van m’n menstruatie. Ik ben al bij verschillende mensen langs geweest, geen dokter neemt me serieus en ik kom er maar niet vanaf. Kun jij me helpen?’

    ‘Ja!’ Deze vrouw heb ik gelukkig kunnen helpen met orthomoleculaire therapie. In mijn praktijk help en begeleid ik vrouwen met hormonale klachten en ziektes. Denk daarbij aan PMS- en menstruatieklachten, maar ook vermoeidheid, migraine, huidproblemen, misselijkheid en buikklachten. Veelal worden dit soort ‘vage’ klachten niet serieus genomen. Ik neem jouw klachten echter wel serieus en ga op zoek naar de oorzaak. Met iedere cliënt heb ik een uitgebreid intakegesprek waarin ik haar onder meer een verslag laat maken van de eetgewoonten en de momenten waarop de klacht optreedt. Naar aanleiding hiervan stel ik een persoonlijk behandelplan op. Middels persoonlijke consulten geef ik vervolgens een gericht voedings­advies waarin supplementen en geneeskrachtige kruiden, die ik deels zelf verbouw, een belangrijk ­onderdeel vormen. Zo heb ik ook de cliënt uit de inleiding geholpen. Door een aanpassing van haar eetgewoonten zijn haar menstruatieklachten drastisch afgenomen en functioneert ze weer veel beter. Mijn aanpak is erop gericht om het lichaam weer in balans te brengen. Kruiden kunnen daar perfect bij helpen. De meeste zijn mild maar geven goede resultaten, terwijl ze geen bijwerkingen hebben. Eigenlijk zijn kruiden ‘het vergeten genees­middel’. Ook kan ik veel betekenen voor ­mensen met bijvoorbeeld huidproblemen en maagklachten. Zo maak ik producten tegen acne en eczeem en heb ik een biologische deodorant ontwikkeld. Tegen maagklachten heb ik een uitstekend werkende kruidenthee samengesteld. Ik zeg wel altijd: verwacht verbetering, geen wonderen.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply