Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Het vertrouwen in mijn lichaam is weer terug’
  Rate this post

  Wat als het door lichamelijke klachten niet meer lukt om je favoriete sport te beoefenen? Dat kan erg frustrerend zijn. Ook omdat je graag fit, gezond en sterk wilt blijven. Normaal zorgde je hiervoor met je sport, maar dat is op dit moment niet mogelijk. Hoe houd je toch je conditie op een veilige manier op peil, zonder dat je er veel tijd in moet steken? Daarvoor is er het twintig minuten per week doelgericht trainen van fit20!

  Madelief (48) is altijd een gepassioneerde tennisser geweest. ‘Maar ik kreeg tijdens een potje tennis steeds vaker last van rug- en kniepijn. Zodra ik van de baan af liep, voelde ik mij echt brak. En dat was lastig, omdat tennis een sport is die graag doe. Ik wist dat ik op zoek moest gaan naar iets wat mijn lichaam weer sterker kon maken. Maar dit was vrij lastig. Ik werk fulltime en in mijn vrije tijd was ik veel bezig in onze grote tuin. Tijd was daarom ver te zoeken. Daarnaast had ik ook een zwakke, kwetsbare rug, door een ongeluk in mijn jongere jaren. Ik vertrouwde het niet om zelf aan de slag te gaan met sporten. Effectief bewegen in weinig tijd en met persoonlijke begeleiding was wat ik nodig had.’

  Perfecte match
  ‘En dat vond ik uiteindelijk bij Marco. Via een collega kwam ik twee jaar geleden terecht bij fit20. Hun methode klonk eerst te mooi om waar te zijn’, lacht Madelief. ‘Maar het sprak mij wel erg aan en ik maakte de stap om naar ze toe te gaan. En dat bleek een goede keus te zijn. Het fijne hier is dat ze je elke keer stimuleren om een extra stap te zetten. Ze blijven je aanmoedigen en laten je niet stoppen als je een keer zucht, puft of steunt. Je zoekt samen de grenzen op en dat werkt voor mij. Natuurlijk wel tot zover wat je lichaam aan kan. Dus echt de balans zoeken. Dat is waar Marco goed in is.’

  Vertrouwen in lichaam
  ‘Tegenwoordig is mijn lichaam zoveel veranderd. Ik ben een stuk sterker geworden en de pijn aan mijn knieën en rug is verdwenen. Ik kan weer tennissen en me dan écht concentreren op de bal en techniek. Niet continu belemmerd worden door mijn spieren of uithoudingsvermogen. Het vertrouwen in mijn lichaam is weer terug. Ik blijf daarom nog lekker bewegen bij Marco! Gewoon vrijblijvend in mijn werkkleding kan ik er langsgaan en twintig minuten goed bewegen. En dat voor één keer in de week. Dat heb ik er zeker voor over.’

  Resultaat gegarandeerd
  De training bij fit20 zorgt voor een wekelijkse gezondheidsprikkel. Je zult na een paar weken al merken dat je meer energie hebt en dagelijkse taken gemakkelijker gedaan krijgt. Zou het echt door de training komen? Die vraag blijft niet onbeantwoord: je voortgang wordt bijgehouden in de Trainersapp. Zo wordt je voortgang inzichtelijk: leuk om te zien én motiverend!

  Een boost voor je immuunsysteem
  Je immuunsysteem beschermt je lichaam tegen virussen en schadelijke bacteriën die je lichaam proberen binnen te dringen. Daarnaast kan het de virussen en bacteriën die wel binnen weten te komen onschadelijk maken. De werking van je immuunsysteem is alleen niet altijd even optimaal. Dit komt bijvoorbeeld door een slechte conditie, stress of vermoeidheid. Door genoeg te bewegen kun je jouw immuunsysteem ook weer op peil krijgen. Iedere training geeft je immuunsysteem weer een boost en zet je cellen aan het werk om je te blijven beschermen tegen binnendringers.

  Eigenaar en trainer Marco de Jong: ‘Vaak wordt aan mij gevraagd of fit20 wel iets is voor iemand die sporten niet zo leuk vindt. Of ik hoor ook weleens van zeventigplussers: ‘Ik ben toch al veel te oud om nu nog te sporten?’ Dat is zeker niet het geval. Trainen bij fit20 is voor iedereen haalbaar, interessant en slim om te doen. We proberen de grens van het maximale op te zoeken op het gebied van spierkracht, maar bij ons geldt altijd ‘safety first’, dus doen we niets geforceerd. We bespreken wekelijks hoe de laatste training is gegaan en passen daar de trainingsintensiteit op aan. Of je nu een non-sporter, topsporter, jong of oud bent, wel of niet fit bent of fysieke klachten hebt: iedereen kan zijn of haar gewenste doel bij fit20 realiseren.’

  Ervaar het zelf
  Je kunt gratis kennismaken met het fit20-concept. Plan een kennismakingstraining in en laat je overtuigen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply