Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Het werkte voor mij enorm verslavend’
  Rate this post

  Mijn naam is Willemijn de Jongh en ik ben nu 41 jaar. Ik ben moeder en ondernemer en werk nu fulltime in het onderwijs. Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd van de Windesheim Pabo in ­Almere. Na de studie was ik behoorlijk uit ­balans. Ik voelde me futloos, was dik en had allerlei hormonale klachten. Het was tijd om eens flink te veranderen en mezelf even goed te verzorgen. Maar ja, waar te beginnen?

  Ik wist dat voeding dé sleutel was, maar zag op tegen ingewikkelde dieetformules. Via mijn buurman hoorde ik van het Cambridge-dieet. Nu was ik nooit zo’n fan van shakes en dergelijke, maar ik had behoefte aan iets simpels waarmee ik mezelf eens goed kon resetten. Ik ben de uitdaging met mezelf aangegaan en wat was dat een verademing! De kilo’s vlogen eraf en ik kreeg meer energie. Ik kreeg echt het gevoel de strijd tegen de kilo’s en vóór een gezonde levensstijl aan te kunnen met mijn eigen lichaam en geest.
  Al voor het opbouwen ben ik serieus gaan nadenken over welke gezonde voedingsstijl dan wel bij mij en natuurlijk mijn gezin paste. Ik ontdekte hoe erg ik eigenlijk wordt geleid door de commercie en wat dat deed met mijn inkoop- en eetgedrag. We laten ons zoveel aanpraten over wat wel en niet gezond is, maar ondertussen word je verleid tot het kopen van veel te dure producten die achteraf helemaal niet zo gezond blijken te zijn. Daarbij werd ik mij ook bewuster van de werking van koolhydraten in mijn lichaam. Het werkte voor mij enorm verslavend. Het lezen van de informatie van het Cambridge-dieet en het boek ‘De Voedsel­zandloper’ gaven mij de inzichten die ik nodig had en ik kreeg weer inspiratie. Ik vond ‘mijn’ manier en zo wilde ik het! Na het opbouwen ben ik begonnen met mijn gezondere levensstijl. Het was hard werken om de juiste balans te vinden. Ik ben zelfs nog een periode extra terug op dieet gegaan, want ook van gezond eten kun je natuurlijk dik worden…
  Nu, twee jaar later, is het nog steeds hard werken om op gewicht te blijven. Niemand anders dan ík ben verantwoordelijk voor míjn gewicht. Ík stop het in mijn mond en ík ben degene die moet ingrijpen als het minder gaat. Niemand anders.
  Ga met jezelf de strijd aan; jij bent het waard!

  – Willemijn de Jongh –

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply