Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Het wonderlijke werk van de verloskundige

  Je zwangerschap en de geboorte van je baby zijn bijzondere momenten in je leven. Wat een wonder is het eigenlijk! Natuurlijk wil je vanaf het moment dat je zwanger bent het allerbeste voor je kindje. Je zult dan ook geregeld een bezoekje brengen aan de verloskundige. Wat kan zij allemaal voor je betekenen?

  De verloskundige is ervoor opgeleid om de gezondheid van jou én je baby in de gaten te houden. Ze geeft je informatie en controleert op eventuele complicaties tijdens de zwangerschap. Op deze manier kan de verloskundige vroegtijdig handelen en je doorverwijzen indien nodig. De verloskundige is nauw betrokken bij de verschillende stadia van je zwangerschap.

  Betrokken samenwerking
  Op de praktijk van Hendrika Taekema, Verloskundige Praktijk Hendrik Ido Ambacht, maak je kennis met Hendrika en haar twee waarneemsters Suzanne en Desirée. De gediplomeerde, professionele verloskundigen hechten veel belang aan een persoonlijke, betrokken samenwerking. Je kunt ze dan ook al je vragen stellen over je zwangerschap. Natuurlijk word je voorbereid op je bevalling door middel van handige tips en belangrijke informatie. Ook worden er onderzoeken gedaan om de gezondheid van jou en je baby in de gaten te houden. Alle ontwikkelingen worden in kaart gebracht.

  Echo’s
  In de praktijk vind je ook een klein echocentrum, waar de nodige medische echo’s gemaakt kunnen worden. Je kunt hierbij denken aan een termijnecho, waarbij de uitgerekende datum en de zwangerschapsduur wordt bepaald. Ook de 20-wekenecho die onder andere aangeboren afwijkingen opspoort, kan door de echoscopiste in de praktijk gemaakt worden.

  Persoonlijke zorg
  De dag na de bevalling komt Hendrika of één van haar collega’s kijken hoe het met jou en je kindje gaat. In het kraamboek worden de resultaten gecontroleerd en besproken met de kraamverzorgster die jou in de eerste acht dagen na de bevalling bijstaat. Er wordt met je besproken hoe het met jou gaat en tijdens de kraamtijd komt Hendrika om de dag terug. Ze benadrukt dat persoonlijke zorg op één staat, omdat dat voor jou als moeder het prettigst is. De verloskundige begeleidt jou op die manier tijdens je zwangerschap, bevalling én het kraambed.

  De periode vóór de zwangerschap
  Hebben jij en je partner een kinderwens? Dan wil je er natuurlijk alles aan doen om ervoor te zorgen dat je kindje een gezonde start krijgt. Als je gezond leeft, vergroot je de kans op een zwangerschap. Daarnaast leg je de basis voor een goede gezondheid van je kindje. Verloskundige Hendrika kan je praktische tips geven en ondersteunen bij het oppakken van een gezonde levensstijl.

  Wist je dat…
  Verloskundige Praktijk Hendrik Ido Ambacht sinds 2018 ook een locatie heeft in Zwijndrecht? Wanneer je op zoek bent naar een verloskundige in Hendrik Ido Ambacht, Zwijndrecht óf Ridderkerk, kun je dus terecht bij Hendrika!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply