Rate this post
 • Het zit ‘m vaak in de buik
  Rate this post

  Oorontstekingen, astma, chronische verkoudheid, moeheid, ADHD, buikpijn, obstipatie, diarree, eczeem en slaapproblemen: voorbeelden van klachten die regelmatig bij kinderen voorkomen. Een bezoek aan de mesoloog kan ondersteuning bieden.

  Veel problemen worden veroorzaakt door voeding, de darmen en de darmflora. Een mesoloog test of je kind intolerant is voor onder andere gluten, tarwe, soja, lactose, melk en suiker. Een intolerantie heeft gevolgen voor de darmflora, de slijmvliezen en het aantal gifstoffen in het lichaam, wat kan leiden tot klachten als vermoeidheid, buikpijn en eczeem.
  Bij gevoeligheid voor suiker kunnen er bloedsuikerschommelingen optreden. Dit kan druk gedrag direct na het eten veroorzaken (bloedsuikerpiek), vaak gevolgd door vermoeidheid (bloedsuikerdip). Suiker heeft ook een invloed op de afweer. Bepaalde E-nummers, zoals E621(smaak­versterker) en E102, kunnen het gedrag van je kind beïnvloeden (boosheid, druk gedrag en concentratieproblemen). Ook bij lactose-intolerantie komt boosheid vaker voor.
  De darmflora vervult in het lichaam belangrijke functies, waaronder de aanmaak van antibiotische stoffen, bepaalde vitaminen en afweercellen. De darmflora werkt samen met afweercellen in de darmwand aan de natuurlijke afweer van het lichaam. Voeding en de darmflora hebben direct invloed op de afweer. Door voeding aan te passen en de darmen met de darmflora te herstellen, kunnen klachten als vermoeidheid, oorontstekingen, keelontstekingen en chronische verkoudheid afnemen of zelfs verdwijnen.

  Hoe het in de buik gaat, is van invloed op hoe je kind zich voelt en gedraagt. Als je wil weten of mesologie iets voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply