Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Hier begrijpt iedereen wat kanker met je doet’
  Rate this post

  Hoe reageer je als iemand in je omgeving met kanker wordt geconfronteerd? Wat doe je als jijzelf die persoon bent? Waar heb je dan behoefte aan? Dat is niet te voorspellen.

  In Inloophuis Midden-Brabant staan de deuren altijd voor je open. Hier begrijpt iedereen wat kanker met je doet. Inloophuis Midden-Brabant is een sfeervolle en gastvrije huiskamer aan het Tilburgse Wilhelminapark. Mensen met kanker, hun familie en nabestaanden kunnen er terecht om hun verhaal te delen of te luisteren. We zijn er voor iedereen.

  Rustgevende plek
  In de intensieve periode die volgt na de diagnose ‘kanker’ kan het fijn zijn om een rustgevende plek te hebben, los van medische behandelingen. Of je nu patiënt, familie, partner of de overbuurvrouw bent: wie geconfronteerd wordt met kanker is welkom. Om te doen of juist even te laten. Het doel is dat onze gasten met een prettiger gevoel naar buiten gaan dan dat ze binnen zijn gekomen.

  Informatie, workshops en activiteiten
  De gastheer of gastvrouw ontvangt je graag met een kop koffie of thee. De gouden regel is: niets hoeft, alles mag. Zomaar even een praatje, informatie meenemen, een luisterend oor, contact met lotgenoten of meedoen aan één van de talloze activiteiten. We bieden verschillende workshops aan, zoals yoga, koken, schilderen of bloemschikken. We organiseren daarnaast diverse bijeenkomsten, bijvoorbeeld over hoe je omgaat met kanker binnen je gezin, op je werk of in je relatie. En we zorgen voor speciale verwenmomentjes, zoals pedicurebehandelingen, ontspanningsmassages, mindfulness en een beautydag. Via inloophuis Midden-Brabant wordt bovendien persoonlijke oncologische nazorg aangeboden en faciliteren we bijvoorbeeld palliatieve zorg op afspraak.

  Maryse van der Steen
  coördinator Inloophuis Midden-Brabant

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply