Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Hij kon zijn verhaal bij haar kwijt’
  Rate this post

  ‘In februari 2019 ben ik bij mijn echtgenoot weg gegaan’, blikt Anne-marie terug. ‘Onze zoon Jorik was toen 14 en hij bleef bij zijn vader wonen. De hele situatie is voor hem best moeilijk geweest. Hij is sowieso een jongen die zich niet zo gemakkelijk uit, en daarom ben ik ook zo blij dat hij bij Muriël zijn verhaal kwijt kon.’

  ‘Het was in eerste instantie de bedoeling dat we Klein & Groot Mediation zouden inschakelen bij het maken van een ouderschapsplan, maar dat is uiteindelijk niet gelukt’, vervolgt Anne-marie. ‘We hebben nu allebei een advocaat die onze belangen behartigt. Mijn advocaat stelde voor dat we Muriël wel konden inschakelen voor Jorik zelf. Met name voor de bezoekregelingen. In de eerste periode nadat ik was weggegaan, had ik nog geen vaste woning en ik heb toen in diverse vakantiehuisjes gewoond. Dat was voor Jorik geen ideale situatie. Sinds februari van dit jaar heb ik gelukkig een eigen huis waarvan ik ook weer een ‘thuis’ voor hem heb kunnen maken.’

  Bezoekregeling
  ‘In het begin zat ik niet lekker in mijn vel. Ik was ook een soort van boos op mijn moeder. Zij was ten slotte zomaar bij ons weg gegaan’, geeft de inmiddels 16-jarige Jorik aan. ‘Die boosheid is overigens over hoor. Mijn ouders vonden het belangrijk dat ik met iemand kon praten, en zij hebben ervoor gezorgd dat ik bij Muriël terechtkon. Onze gesprekken gingen onder meer over de bezoekregeling. Eerst woonde ik alleen bij mijn vader. Mijn moeder woonde in vakantiehuisjes en daar had ik het niet echt naar mijn zin. Muriël kwam met goede voorstellen hoe we die bezoekjes konden opbouwen. Ik heb alles eerst met Muriël besproken en pas daarna met mijn ouders. Nu woon ik de helft van de tijd bij mijn vader en de andere helft bij mijn moeder. Dat is ook graag wat ik wilde. Het afgelopen halfjaar ben ik verschillende keren bij Muriël geweest. Ik heb haar ook weleens geappt als ik ergens mee zat, en dan kon ik heel snel bij haar terecht, zodat ik mijn verhaal kon doen. Ze is erg aardig en vriendelijk en ik heb heel fijn met haar kunnen praten.’

  Onpartijdig
  ‘Die gesprekken hebben hem goed gedaan’, vindt moeder Anne-marie. ‘Ik denk sowieso dat het voor hem fijn is geweest om bij een onpartijdig iemand zijn verhaal kwijt te kunnen. Gewoon kunnen zeggen wat je wilt, zonder dat je iemand daarmee tekort doet. Hij heeft helemaal zelf besloten hoe hij de bezoekregeling wilde. Zijn vader en ik hebben nog nagesprekken met Muriël gehad, daarbij was Jorik niet aanwezig, maar hij heeft alles zelf besloten. De regeling is fifty-fifty en voor hem werkt dat goed. Het contact met Muriël heeft echt iets voor Jorik opgelost. Het luchtte hem op.’

  Onderscheidend
  Muriël: ‘Ik vind het belangrijk om kinderen écht voorop te stellen en dat zie je terug in de naam van mijn bedrijf: Klein & Groot Mediation. Voor kinderen kan het behoorlijk traumatisch zijn als ouders een punt achter hun relatie zetten. Onderschat de dynamiek van een echtscheiding niet. Bij mij hebben de kinderen daarom ook een stem. Voor hen is het belangrijk om de ruimte te krijgen om hun verhaal te doen. Met iemand te kunnen praten die niet hun vader of moeder is. Kinderen houden altijd rekening met de gevoelens van hun ouders. Maar juist door hun stem te horen, kun je veel problemen voorkomen in de toekomst.’

  Verhuisd
  Sinds kort is Klein & Groot Mediation op een ander adres te vinden. Muriël: ‘Ik heb een nieuwe plek gevonden in een oud monumentaal pand in hartje Zwolle en blijf bouwen aan mijn onderneming. Tevens ben ik een samenwerking aangegaan met een aantal collega’s uit hetzelfde werkveld. Vanuit mijn kantoor heb ik nu een mooi uitzicht op het groen voor het pand. Ik merk aan mijn cliënten dat dit voor hen ook veel rustiger en prettiger is. Je kijkt nu zo lekker weg!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply