Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Hoe bepaal je jouw goede voornemens?

  In december kijken veel mensen terug op het afgelopen jaar. Ik hoop dat je vooral terugkijkt op een prachtig jaar met mooie momenten en ervaringen. Maar misschien zijn er bij jou helaas ook dingen gebeurd waar je niet zo blij mee bent. Vaak kiezen we uit deze ervaringen onze goede voornemens. Jij ook?

  Zoals je weet, slagen goede voornemens niet altijd. Dat heeft met een aantal zaken te maken. Allereerst: Kun jíj het veranderen? Dat is namelijk niet altijd het geval. Vaak zijn er anderen bij betrokken en soms ben je niet bij machte om het aan te passen. Wat kun je dan wel doen? Je kunt er dan voor kiezen om jouw reactie erop aan te passen.
  Dan kom ik gelijk op het tweede deel: je kunt alleen jóúw deel veranderen. Want hoe vaak laten we ons niet beïnvloeden (bewust of onbewust) door de emoties en meningen van anderen. Dus als je alleen jouw deel kunt veranderen, is het belangrijk om te weten welk deel dan van jou is. Hoe doe je dat? Vraag rond het onderwerp waar je ‘last’ van hebt of alles wat niet van jou is weggaat. Jij kunt daar namelijk toch niets mee. Het is niet van jou. Wat er overblijft, is het deel waar je wél iets aan kunt veranderen.
  Bedenk dan tot slot wat je nodig hebt om dit te kunnen veranderen. Hoe kun je het jezelf in dit proces zo leuk en gemakkelijk mogelijk maken?
  Veel succes met het uitvoeren van je goede voornemens! Mocht je hierin begeleiding willen: je bent van harte welkom.

  – Bauke

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply