Rate this post
 • Hoe bespaar ik geld met mijn zorgverzekering?
  Rate this post

  De zorgpremies stijgen elk jaar. Ook in 2023 zullen ze weer een stukje verder stijgen. Maar dat betekent gelukkig niet dat je niet kan besparen op je zorgverzekering. Je zal er wel kritisch naar moeten kijken. Ben je benieuwd hoe jij geld kan besparen met je zorgverzekering? Lees dan snel verder.

  Vergelijken en overstappen
  Als eerst is het vergelijken van zorgverzekeringen elk jaar belangrijk. Vanaf 12 november hebben de zorgverzekeraars de nieuwe polissen aangekondigd en tot 31 december heeft iedereen in Nederland de tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, of zijn of haar polis aan te passen bij de huidige zorgverzekeraar.

  Je zorgbehoeften kunnen elk jaar veranderen. Hierdoor is er een grote kans dat je een betere dekking krijgt tegen een goedkopere prijs bij een andere zorgverzekeraar. Het is daarom belangrijk om elk jaar alle zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken om te kijken welke het beste bij jouw situatie past. Wellicht is in jouw situatie handiger om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

  Verschillende manieren
  Naast het overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering, zijn er ook andere manieren waarmee je flink kunt besparen elk jaar. We leggen ze hieronder kort uit.

  Zorgverzekering per jaar betalen
  De meeste mensen in Nederland betalen hun zorgpremie per maand, maar het is ook mogelijk om dit per jaar te betalen. Veel zorgverzekeraars bieden een korting aan als je je zorgpremie in één keer betaalt. Die korting kan wel oplopen tot 3%. Dat kan best veel geld zijn. Naast dat je, in veel gevallen, goedkoper uit bent, heb je er ook geen omkijken meer naar als je jaarlijks betaald. Ga dus na of het bij jouw zorgverzekeraar mogelijk is om jaarlijks je zorgpremie te betalen.

  Het eigen risico verhogen
  Je kunt ook veel geld besparen door het eigen risico te verhogen. Als je voor een vrijwillig eigen risico kiest, gaat je maandpremie namelijk omlaag. Maar dit betekent wel dat als je een vergoeding uit de basisverzekering krijgt, je hier eerst je verplicht en vrijwillig eigen risico over moet betalen. Het standaard eigen risico is 385 euro per jaar, maar het is mogelijk om dit zelf te verhogen tot maximaal 885 euro per jaar. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je maandpremie. Het is alleen een goed idee om dit te overwegen als je verwacht weinig zorgkosten te maken het komende jaar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply