Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoe evenwichtig ben jij eigenlijk?
  Rate this post

  Heb jij het ook altijd zo druk? Probeer, terwijl je dit leest, eens een moment voor jezelf te pakken en naar je houding te kijken. Zit je rechtop of voorovergebogen? Zijn je schouders ontspannen of samengetrokken? Als je merkt dat je lichaam onder spanning staat, is het de hoogste tijd om daar iets aan te doen!

  Help je evenwicht te (her)vinden
  Yoga is een mooie manier om je te helpen je evenwicht te (her)vinden op lichamelijk, psychisch, emotioneel en spiritueel gebied. Wanneer je door bijvoorbeeld je drukke gezinsleven al tijden geen moment voor je zelf hebt gehad, kan yoga de verbinding met jezelf verstevigen. Cora Wesker is yogadocente en vertelt: ‘In mijn lessen staat Hatha-yoga centraal. Hatha-yoga bestaat uit ontspanningsoefeningen, meditatie, lichaamshoudingen en ademhalingsoefeningen. Alle oefeningen hebben als doel om je bewust te worden van je lichaam, spierspanningen en blokkades waar te nemen en deze los te laten. Ook wordt je lichaam sterker en vitaler en komt je lichaam meer in evenwicht.

  Sluit je af voor prikkels
  Je dag lijkt voornamelijk te bestaan uit prikkels, vragen en verplichtingen. Het kan soms moeilijk zijn om je er niet door te laten overspoelen. Aandachtstraining, oftewel mindfulness, is een hulpmiddel om je aandacht weer bewust te richten op wat er ís. Je leert je aandacht te geven aan het enige moment dat je daadwerkelijk hebt: het nu. Mindfulness is daarom een goede manier om stress te verminderen, omdat je niet piekert over de dag van morgen of blijft hangen in mooie herinneringen uit het verleden.

  Stel je open voor je lichaam
  Bij meditatie leer je niet alleen om te leven in het ‘nu’, maar ook om je op te stellen voor ervaringen in het huidige moment: wat voel je in je lichaam? Welke gedachten spelen er? Welke omgevingsfactoren zijn er? Welke emoties ervaar je hierbij? Tijdens meditatie sta je letterlijk even stil bij al deze ervaringen waardoor er ruimte ontstaan voor het loslaten van negatieve gevoelens zoals boosheid, angst en onrust. Daarvoor in de plaats kunnen positieve gevoelens zoals liefde, blijheid en gelijkmoedigheid ontstaan.

  Even écht weg
  Wanneer je even helemaal tot jezelf wilt komen zonder iets te moeten en zonder druk van wie dan ook, kun je deelnemen aan een yogaweekend. Cora: ‘In zo’n weekend krijg je vier yogaworkshops van anderhalf uur, twee overnachtingen met ontbijt en een heerlijk diner. Tussen de workshops door is er natuurlijk ook voldoende tijd om te ontspannen op de manier die jij prettig vindt.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply