Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoe ga jij je stress loslaten?
  Rate this post

  ‘Body Stress Release? Ik had er nog nooit van gehoord!’ Lotte (33) had jarenlang verschillende klachten. ‘Ik ben altijd heel sportief geweest. De laatste jaren heb ik veel plezier in yoga. Doordat ik veel stress op mijn werk had, voelde ik dat mijn lijf op een gegeven moment begon tegen te stribbelen. Ik was vooral heel erg moe, sliep slecht en had overal pijntjes. Door de drukte ben ik de dingen die goed voor mij waren gaan ­verwaarlozen.’ Na nog een jaar tobben hoorde ze van Body Stress Release (BSR).

  Hoe ontstaat body stress? Body stress, oftewel vastgezette spierspanning, ontstaat door overbelasting. Heb je een veeleisende baan? Maak je een emotioneel zware tijd door? Pas een operatie of ongeluk gehad? Het lichaam beschermt zich door spierspanning vast te zetten. Door deze body stress herstel je langzamer; je voelt je moe of stijf, na langere tijd kun je ook (pijn)klachten ervaren.
  Lotte kan dat beamen: ‘Mijn klachten zijn langzaam opgebouwd. Ik zat regelmatig bij de huisarts, maar een oorzaak is er nooit gevonden. Ik heb best veel dingen geprobeerd, maar bij BSR kijken ze naar alle klachten en naar het hele lichaam. Dat is mooi aan deze techniek. Bovendien is het bijzonder prettig; helemaal niet hard of pijnlijk. Daarom ga ik, nu ik pijnvrij ben, nog steeds af en toe naar Marije Beugelink voor een ‘onderhoudsbeurt’. Het houdt mijn energie op peil!’
  Practitioner Kees Ruijer vult aan: ‘Vandaag de dag zijn we allemaal druk. We willen veel, en het lichaam moet daar maar in volgen. BSR kan helpen om de spanning los te laten en het lichaam weer aan te zetten tot herstel.’

  Tekenen van body stress: pijnlijke en stijve nek of schouders, hoofdpijn, migraine, hernia, spit, ischias, whiplash, rugpijn, slaapproblemen, spanningsklachten, algehele vermoeidheid, burn-out, RSI, tennisarm, brandend maagzuur en darmklachten, onrustige benen, zwangerschapskwalen, vaginisme en bij kinderen groeipijnen, concentratie- problemen, veel huilen, darmkrampen. Loslaten
  ‘De release bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning laag voor laag ­loslaten’, vertelt Marije.
  ‘BSR krijgt – terecht – steeds meer bekendheid. Ik ben blij dat ik al zoveel mensen met deze techniek heb kunnen helpen. Zij zitten weer lekker in hun vel, gaan met plezier weer ­sporten, werken en spelen. Bel gerust voor informatie, want Body Stress Release kan je helpen!’

  Goed om te weten:
  – Body Stress Release wordt vergoed door diverse zorgverzekeringen.
  – Marije Beugelink en Kees Ruijer zijn aangesloten bij de beroepsvereniging BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply