Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoe gezond ben jij eigenlijk?
  Rate this post

  In Nederland zijn we er voornamelijk op gericht om symptomen van klachten te bestrijden. We behandelen de gevolgen, zonder naar de oorzaken te kijken, waarbij veel mensen rondlopen met onbegrepen klachten. Lichamelijke klachten die daadwerkelijk aanwezig zijn, maar waarvan de oorzaak op mentaal of emotioneel niveau ligt.

  Daarom is nu wereldwijd een nieuwe stroming gaande vanuit Nederland. De Nederlandse arts-onderzoekster Machteld Huber wil de Wereldgezondheidsorganisatie een nieuwe richting geven: ‘Gezondheid als het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.’ Dit houdt in dat een ieder verantwoordelijk wordt voor zijn of haar eigen lichaam met of zonder chronische ziekte.

  De invloed van stress
  Meer zelfregie. Kwaliteit van leven staat voorop. Iemand die chronisch ziek is, kan zich bij een goede regulatie van de ziekte heel gezond voelen. Iemand die niet chronisch ziek is, maar problemen heeft in de thuissituatie of in de werk­situatie, kan zich helemaal niet gezond voelen. Stress heeft hier een grote invloed op. Stress heeft invloed op gezonde mensen, maar ook op chronisch zieke mensen, waardoor de ziekte meer opspeelt dan wanneer het stressniveau naar beneden gaat. Pas je leefstijl aan, in welke situatie dan ook. Kijk naar jezelf, naar je omgeving. Waarop heb je invloed en waarop niet?

  Health Medical Check
  Praktijk voor Leefstijl (diagnose- en behandelcentrum voor leefstijlgerelateerde problemen) werkt nu met apparatuur waarbij je op zowel fysieke en mentale als emotionele klachten kunt laten testen: de Health Medical Check. Het is een test van 8 minuten, waarbij het lichaam helemaal wordt doorgemeten op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Het is een snelle en efficiënte diagnose van:
  – spieren, gewrichten en orgaansystemen
  – acute en chronische verzuring
  – verkeerde voedingsgewoonten
  – vitamine- en mineralentekorten
  – trainingshartslag
  – Body Mass Index
  – energiereserve en dynamiek van het lichaam
  – belasting en belastbaarheid van het lichaam
  – stoorvelden (denk aan straling van GSM, TV, laptop, computer en dergelijke)

  Conclusies en aanbevelingen
  Uit de diagnose kunnen de volgende conclusies en aan­bevelingen gedaan worden:
  – soort behandeling (waaronder stressreductie, behandeling bewegingsapparaat)
  – soort training
  – doelhartslag bij training
  – aanbevelingen voeding, vitamines, eventueel supplementen
  – aanbevolen regeneratie en ontspanning

  Ben je benieuwd naar wat de Health Medical Check voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Mirjam Veltman van Praktijk voor Leefstijl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply