fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Hoe hoog leg jij de lat?

  Eerst vijf kilo afvallen. Tijd dat ik een betere baan vind! Ik zou een leukere partner moeten zijn. En geduldiger met mijn kinderen. Veel attenter naar mijn vriendinnen.

  Herken je dit soort gedachten? Vind jij ook altijd dat je beter en meer zou moeten zijn dan je bent? Onze ideaalbeelden van onszelf en ons leven kunnen ons behoorlijk in de weg zitten. Ze zadelen ons op met het gevoel dat w we anders zouden moeten zijn dan we zijn; dat we niet goed genoeg zijn. We willen voldoen aan het ideale plaatje en raken gestrest omdat we dat niet bereiken. Maar in de echte wereld is nu eenmaal geen mens, geen relatie en geen baan perfect.

  Tijdens een mindfulness-training leer je gedachten en beelden opmerken en ervaar je hoe sterk die je stemming en lichaam beïnvloeden. Zo ontdek je dat zelfkritische gedachten, oordelen en twijfels veel spanning en onrust opleveren en zelfs somberheid veroorzaken. Als je je eenmaal bewust bent van dat soort gedachten en beelden, ga je oefenen om die strenge eisen aan jezelf los te laten. Door je irreëel hoge lat los te laten, geef je jezelf ruimte voor rust en ontspanning. Je oefent om met vriendelijkheid naar jezelf te kijken, en naar hoe je je best doet.

  Mindfulness is een uitnodiging om jezelf liefdevol te behandelen – zoals je een dierbare vriendin zou behandelen. Die is vast ook niet perfect, maar wel van grote waarde.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply