Rate this post
 • Hoe hou ik als kankerpatiënt alle ballen in de lucht?
  Rate this post

  Hoe hou je je gezin met jonge kinderen draaiende, als je kanker krijgt? Misschien kun je daar wel ondersteuning bij gebruiken. Ook als de behandeling is afgerond, kan het moeilijk zijn het gewone leven weer op te pakken, zeker als je dan nog jonge kinderen hebt.

  Voor een gezonde ouder kost het al veel energie om alles wat er moet gebeuren in een gezin voor elkaar te krijgen, maar voor een ouder die met deze nare ziekte te maken heeft gehad,
  is het door de uitputtende moeheid die kan ontstaan na de chemo, soms bijna onmogelijk. De partner moet dan ook vaak veel opvangen.
  Daarnaast moet je toch ook verwerken dat je met een levensbedreigende ziekte te maken hebt gehad en weer vertrouwen krijgen in je lichaam. Kinderen maken de ziekte ook mee. Een moeder die in bed ligt, die het haar verliest, moet overgeven… Voor kinderen kan dit heel bedreigend zijn. Hun rots in de branding is ziek en dat kan heel eng zijn voor kinderen. Deze kinderen hebben vaak hulp nodig bij de verwerking van deze nare periode, juist omdat kinderen er heel goed in zijn om zich groot te houden voor hun zieke ouder. Om zo goed mogelijk verder te kunnen gaan, kun je de hulp inroepen van Parent Care Utrecht. Die begeleidt je bij het verwerken van wat er is gebeurd, en met het vertrouwen krijgen in het eigen lichaam, met het omgaan met angststoornissen en/of het opbouwen van een netwerk.
  Daarnaast helpt Parent Care Utrecht ook de kinderen en partners bij het verwerken van deze moeilijke periode.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply