Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoe kan de huidtherapeut jou blij maken?
  Rate this post

  Eén van de problemen waar de huidtherapeut bij kan helpen, is acne (bij patiënten van jong tot wat ouder). De huidtherapeut biedt tal van mogelijkheden om het probleem van acne te behandelen. Te denken valt aan laserbehandeling, chemische peelings, huidadviezen en het aanleren van zelfmanagement. Het verminderen van de zichtbare puisten en onregelmatigheden in het gelaat heeft een positieve invloed op de kwaliteit van leven en maakt de patiënt gelukkiger.

  Littekens
  Ook littekens, waar dan ook, kunnen bepalend zijn voor de kwaliteit van leven. Zichtbare littekens bepalen het uiterlijk, en onzichtbare littekens kunnen bewegings­beperkingen geven. Er zijn genoeg mogelijkheden om deze littekens te behandelen en mee te helpen aan de ­psychische en lichamelijke gevolgen van deze littekens. Te denken valt aan littekenmassage, camouflage, laser en peelings. Je kunt bedenken dat dit cosmetische problemen zijn, maar dat is zeker niet het geval.

  Klachten na borstkanker
  Daarnaast zijn er veel medische problemen die opgelost kunnen worden. In de vestigingen van Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra zien de medewerksters veel patiënten met problemen na borstkanker. Vaak geeft dit problemen als oedeem in de ­geopereerde borst. Dit ­probleem is zeker te verhelpen en maakt dat de patiënt niet altijd herinnerd wordt aan het feit dat er borstkanker was. Dus… meer happy! Ook de bewegingsbeperking die vaak bij een dergelijke operatie hoort, kan worden behandeld. En met name de pijn die vaak bij deze aandoening een bijkomend probleem is, kan worden weggenomen. Happy patiënt!

  Lipoedeem
  Een ander fenomeen dat steeds vaker opduikt, is het ziekte­beeld ‘lipoedeem’. Vaak duurt het jaren voor de diagnose ‘lipoedeem’ gesteld wordt. Als eenmaal de diagnose gesteld in de praktijk, geeft dit veel opluchting bij de patiënt en met name het feit dat er behandeling mogelijk is. De patiënt wordt weer happy en wint aan kwaliteit van leven.

  Tevens maken de medewerksters patiënten gelukkig met wondbehandeling, het wegwerken van pigmentstoornissen, het verwijderen van overbeharing en het laseren van ontsierende kalknagels. Ja, de huidtherapeut maakt je happy!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply