Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoe je lekkere gevulde portobello maakt
  Rate this post

  Portobello’s: dat zo’n simpele paddenstoel zoveel opties biedt! Misschien ken je deze paddenstoelen ook wel als reuzechampignons. Eigenlijk is het de volwassen versie van een kastanjechampignon. Het mooie is dat de portobello’s een nootachtige smaak hebben die perfect te combineren is met allerlei andere smaken. En daarbij komt ook nog eens dat een portobello van nature een prachtig bakje heeft waar al deze smaken in te vermengen zijn. Een portobello lijkt wel gemaakt om gevuld te worden!

  Is een portobello gezond?
  Portobello’s zijn een ontzettend gezonde keuze. Wist je dat deze paddenstoel een prachtige bron is van vitamine B? Daarnaast bevat deze ook nog eens allerlei mineralen zoals magnesium, kalium, fosfor en koper. Hierdoor zijn deze paddenstoelen goed voor je stofwisseling, concentratie en geheugen. Ook andere lichaamsprocessen worden hiermee ondersteund. Nu en dan portobello’s klaarmaken is dus zeker een gezonde keuze voor in de keuken en kan bovendien dienst doen als vleesvervangend kookidee.

  De gevulde portobello klaarmaken
  Hoe maak je portobello’s klaar? De portobello’s zijn door hun natuurlijke vorm gemakkelijk te vullen met andere ingrediënten om de eigen smaak mee aan te vullen. Je kunt eigenlijk alles doen wat je wilt; een paar stukjes groente, wat kaas om te gratineren of een aanvulling zoals pesto en je hebt al een gevulde portobello klaar om in de oven te leggen. We geven graag alvast wat inspiratie om een gevulde portobello klaar te maken:

  – Spinazie met geitenkaas, afgetopt met pijnboompitten
  – Tomaten passata, mozzarella, paprika en cherrytomaatjes voor een gezonde pizza
  – Combineer tomaat met feta voor een frisse smaak
  – Courgette, cherrytomaten, geraspte kaas, pijnboompitten en rode pesto

  Zoals gezegd bieden portobello’s juist de mogelijkheid om te experimenteren. Denk je dat een bepaalde smakencombinatie het goed zou doen in de hoed van de paddenstoel? Probeer het gewoon eens uit! Door passende smaken met elkaar te combineren, kan er eigenlijk weinig mislukken. Voor je het weet staat er een heerlijke maaltijd op tafel.

  Portobello bereiden
  Is de vulling klaargemaakt? Dan is het tijd om de portobello’s zelf te bereiden. Je kunt hiervoor de steel en de sporen (onder de ‘hoed’ van de paddenstoel) verwijderen. Het kan lekker zijn om de steel nog apart te snijden en te bereiden en deze in de vulling te verwerken. Vervolgens leg je de paddenstoelen gevuld en wel in de oven. Ze zijn in ongeveer 20 minuten klaar om van te genieten.

  Wat eet je bij de gevulde portobello?
  Een gevulde portobello is een heerlijke verwenning, maar maakt de maaltijd nog niet compleet. Eet je ze als diner? Combineer de gevulde portobello’s dan met een frisse salade, gebakken of gekookte (zoete!) aardappelen, of ga juist voor een pasta erbij. Je kunt ook een deel van de vulling terug laten komen in het bijgerecht, zoals een vulling met cherrytomaten en een salade met dezelfde tomaten. Welke gevulde portobello staat er binnenkort bij jou op tafel?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply