Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoe krijg je al dat huiswerk op tijd af?
  Rate this post

  Half ingepakte tassen, broodtrommels nog gevuld met brood van gisteren, en waar zijn toch mijn gymschoenen? De scholen zijn weer begonnen….

  Voor de ‘oude’ groep 8 (nu dus de brugklassers) verandert er het meest. Een nieuwe (grotere) school, andere kinderen, en een andere manier van les krijgen. Zelfstandigheid vergt organisatie en planning. En juist dit laatste is voor kinderen met autisme en/of AD(H)D een groot struikelblok.
  Hoe krijg je al dat huiswerk op tijd af? Er zijn verschillende manieren om de kinderen te helpen om hun huiswerk zó te plannen, dat niet alles op het laatste moment hoeft te gebeuren. Het op een juiste manier gebruiken van de agenda geeft veel overzicht.
  Kinderen die geen overzicht hebben, kun je ook op andere vlakken helpen. Een rustige omgeving om in te leren, de boeken en spullen zo ingedeeld dat ze gemakkelijk herkenbaar zijn en vaste plekken waar ze opgeruimd kunnen worden. Denk ook eens aan een kleur per vak (voor kaftpapier, stickers, schriften, lades enzovoort). Dat maakt het inpakken van de tas ook een stuk gemakkelijker.
  Er zijn zoveel eenvoudig toe te passen tips te geven. Bijvoorbeeld: plan je pauzes gelijk in met je huiswerk, wissel ‘maak’- en ‘leer­opdrachten’ af, en wat doe je eerst: de  gemakkelijke of de moeilijke opdrachten?
  Leuker kan ik huiswerk niet maken, en makkelijker ook niet. Maar ik kan wel helpen bij het plannen, overzicht maken en daardoor creëren van rust. Zo houden de pubers echt nog wel tijd en energie over voor leukere dingen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply