Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Hoe kun je de natuur in huis halen?

  Als je net een nieuw huis hebt gekocht dan is het onder meer van belang om direct een nieuwe opstalverzekering af te sluiten. Dit geldt tevens voor de inboedelverzekering. Heb je al zo’n polis afgesloten voor je vorige woning? Ga dan je inboedelverzekering vergelijken om te kijken of je een beter exemplaar kunt vinden, waarbij je rekening moet houden met de inrichting van je nieuwe huis. De kans is namelijk groot dat je nieuw meubilair gaat kopen, wat meer waard is. Wil je ook de natuur in huis halen? Dit kan in principe veel geld kosten, dus het kan dan slim zijn om een betere inboedelverzekering af te sluiten. Doe dit zeker als je gebruik maakt van de onderstaande tips om de natuur in huis te halen. 

  Kamerplanten
  Kamerplanten toevoegen is misschien wel de beste manier om de natuur in huis te halen. Varens, vetplanten, cactussen, orchideeën, aloë zijn slechts een paar van de planten die binnenshuis groeien en bloeien. Het biedt je dan ook veel keuze waarmee je elke ruimte tot leven kunt brengen. Er zijn dus veel opties als je je huis wilt decoreren met behulp van planten. Zo is het zelfs mogelijk om een binnentuin te creëren. Je plaatst dan eigenlijk overal in je woning allerlei verschillende planten. Hierbij moet je echt in alle kamers planten neerzetten. Hang ze bijvoorbeeld aan de muur, zet ze in potten op de vloer, bevestig ze aan bureaus, et cetera. De keuze is echt reuze bij kamerplanten!

  Natuurlijke houten meubels
  Het beste deel is dat volledig natuurlijke meubels er geweldig uitzien en aanvoelen! Natuurlijk hout heeft een langere levensduur en is een solide duurzaam meubelstuk. Je zult blij zijn om te weten dat voor alle meubelstijlen de uitvoeringen van natuurlijk hout betaalbaar zijn. Door een volledig houten bureau of een salontafel van natuurlijk hout te installeren, creëer je bovendien een opvallend kenmerk met een natuurlijk gevoel. Ook het gebruik van gerecycled en upcycled meubilair is een andere manier om duurzaam meubilair in huis te halen. Het heeft ook de neiging om je huis zo een vintage gevoel te geven. Bovendien haal je door dit te doen dus de natuur in je huis.

  Decoratie
  Deze tip zal je interieur zeker veranderen! Verwissel hiervoor je fotolijsten en schilderijen met een lijst vol planten en bloemen. Deze look is dit jaar erg trendy. Probeer verschillende lijsten uit in verschillende delen van je huis. Deze decoraties passen uitstekend op witte muren, aangezien de muur de bloemkaders een canvas geeft waarover je naar eigen voorkeur kunt decoreren. Bloemen zijn bovendien een perfecte manier om de natuur in huis te halen, of je ze nu zelf koopt of een vers boeket krijgt. Je kunt het veranderen of kiezen uit een groot aantal bloemsoorten die goed bij je stijl passen, met een onbeperkt aantal opties die in elk seizoen beschikbaar is. Deze tip vrolijkt je huis zeker op.

  Tuin
  Eén van de beste manieren om de natuur naar binnen te halen is door een tuin aan te leggen en te onderhouden. Het is belangrijk dat dit echt een verlengstuk van je woning vormt. Dit soort ontwerpen wint namelijk aan populariteit, wat komt doordat steeds meer mensen voor die natuurlijke look gaan en de eeuwenoude combinatie van hout en beton zoveel mogelijk laten varen. Het is zelfs mogelijk om een kleine zithoek bij de tuin in te richten. Dit zou de perfecte plek zijn om te ontspannen in de avond na een lange werkdag onder het genot van een hapje en een drankje. Bovendien kun je hier in de zomer prachtige feesten geven voor familie en vrienden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply