Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoe kun je kanker emotioneel verwerken?
  Rate this post

  Wanneer je met borst- of een andere vorm van kanker te maken krijgt, staat je leven spreekwoordelijk op zijn kop. Je belandt in een wereld van angst en onzekerheid. Het ene na het andere onderzoek volgt. Leven en dood liggen plotseling zo dicht bij elkaar. Je kunt vaak gevoelsmatig en emotioneel niet bevatten wat er allemaal gebeurt omdat er zo veel op je afkomt. Hierbij spreek ik ook uit eigen ervaring, omdat ik zelf in 2014 behandeld ben voor maag- en alvleesklierkanker.

  Wanneer je na de bovengenoemde heftige periode in een rustiger periode komt, besef je vaak achteraf pas wat dit gevoelsmatig en emotioneel met je doet of gedaan heeft. Het kan ook zo zijn dat bepaalde situaties dusdanig ingrijpend zijn, dat je ze emotioneel niet kunt loslaten. E.M.D.R-therapie kan deze helpen verlichten of zelfs wegnemen. 1 of 2 sessies zijn vaak al voldoende. Omdat ik ook counsellor ben, met als specialiteit rouw- en verliesverwerking, pas ik de combinatie van counselling en E.M.D.R.-/ traumatherapie toe, omdat counselling de bijbehorende gevoelens en emoties begeleidt. Zo ontstaat er een compleet geheel. Aangezien ik ervaringsdeskundige ben, kan ik je extra begripvol begeleiden in deze zware periode. Mocht je aan EMDR-therapie geen behoefte hebben, maar wel aan de counsellingsessies, dan kun je uiteraard ook alleen hiervoor contact opnemen. De counselling- en E.M.D.R.-sessies worden vanuit de aanvullende pakketten door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.
  Al deze informatie kan wellicht veel vragen oproepen. Mocht dit zo zijn, neem dan vrijblijvend contact met mij op. Dit kan zowel per telefoon of per e-mail.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply