Rate this post
 • Hoe let jij op je gezondheid dit najaar?
  Rate this post

  Het begint alsmaar frisser te worden buiten. De verwarming mag nu toch wel een graadje hoger, de truien en sjaals mogen weer uit de kast en het wordt steeds vroeger donker. Juist nu is het belangrijk om voor jezelf te zorgen.

  In het najaar kan onze gezondheid wel een boost gebruiken. Niemand wordt gelukkig van ziek zijn en je weet wat ze zeggen: voorkomen is beter dan… genezen, precies! Maar hoe blijf je eigenlijk fit, zowel fysiek als mentaal?

  Natuurlijk gezond eten
  Goed en vers eten is natuurlijk het hele jaar door belangrijk, maar vergeet vooral in het najaar die vitamientjes niet binnen te krijgen. We hebben vaak geen zin om lang in de keuken te staan tijdens de donkere dagen, waardoor de keuze voor een snelle hap snel gemaakt is. Maar nu is juist de beste tijd om lekker aan de slag te gaan met die seizoensgroenten. In de herfst zijn de kolen op hun lekkerst. En vergeet die pompoen niet. Vers eten is goed voor je gezondheid en weerstand.

  En rust uit
  Heb je het gevoel dat je in het najaar veel vermoeider bent, moeilijker je bed uit komt of meer slaap nodig hebt dan normaal? Dat kan helemaal kloppen. Doordat het donker is buiten, heeft je lichaam het gevoel dat het eerder nacht is. En dus voel je sneller de drang om te gaan slapen. Doordat we sneller moe zijn, zijn we gevoeliger voor een verkoudheid of griepje. Deze kans neemt af als je genoeg rust pakt.

  De herfstdip. Het is een bekend fenomeen. De een is gevoeliger voor veranderingen van het weer dan de ander. De hoofdoorzaak is in veel gevallen het gebrek aan zonlicht. Wanneer je hier heel gevoelig voor bent, zul je al snel de symptomen van een herfstdip herkennen. ‘Wat zijn die dan?’ vraag je je misschien af:

  – Neerslachtige gevoelens
  – Vermoeidheid
  – Meer of juist minder trek of zin in eten
  – Prikkelbaarheid
  – Minder energie

  Niet iets waar je op zit te wachten en als het een beetje tegenzit, slaat jouw herfstdip om in een winterdepressie. Daarom is het belangrijk om op tijd in te grijpen. Wat kan er, behalve bovenstaande, nog meer gedaan worden om dit te voorkomen?
  Bij angsten en depressies zijn er altijd neurotransmitters uit balans. Serotonine bijvoorbeeld zorgt voor het geluksgevoel, maar met de Total Reset Methode kunnen de neurotransmitters weer in balans gebracht worden.
  Jolande van de praktijk Allergie Vrij Leven vertelt: ‘Dit soort emoties kan ik goed behandelen met de Total Reset Methode of met de Nucleus Methode. Met beide methodes gaan we namelijk terug naar de kern van het probleem. Hierdoor worden bepaalde emoties of gevoelsherinneringen opgehaald en geëlimineerd, waardoor het natuurlijke herstelvermogen van het lichaam niet meer geblokkeerd wordt. Hierdoor kun je klachten waar je al tijden mee rondloopt verminderen of zelfs laten verdwijnen.’

  Het ontstaan van de Total Reset Methode
  In Amerika is 34 jaar geleden de Nambudripad’s Allergy Elimination Treatment (genoemd naar de ontdekker dr. Nambudripad) ontwikkeld; een therapie gericht op het elimineren van allergieën. Deze NAET-therapie is in Nederland doorontwikkeld op basis van nieuwe inzichten. Niet alleen allergieën moesten worden aangepakt, maar ook emoties, hormonen en neurotransmitters. Hieruit is de Total Reset Methode ontstaan, gebaseerd op de totale reset die je lichaam doormaakt tijdens de therapie. Het combineert verschillende methodes uit de Westerse geneeskunde met de Oosterse invloeden van acupunctuur.

  Er moest iets gebeuren
  ‘Als de lente weer de hoek om kwam kijken, voelde het alsof er een zware deken van mijn schouders getild werd. Ik had weer zin om dingen te ondernemen, had minder snel gevoelens van vermoeidheid en was liever actief dan dat ik op bed bleef liggen. Ik maakte zo’n omslag met de seizoenen. Mijn partner begon het ook op te vallen. Ik leerde haar kennen in het voorjaar en ze zag dat ik in het najaar niet mezelf meer was. Niet zoals zij me leerde kennen, in ieder geval. Zij spoorde me aan om er wat aan te laten doen en zo ben ik bij de praktijk Allergie Vrij Leven terechtgekomen. Door Jolandes kennis en deskundigheid heeft ze me fantastisch geholpen. Ik kan nu veel beter omgaan met de weersveranderingen richting de herfst en winter en ze heeft me handvatten gegeven voor de rest van mijn leven. Die zware deken is voor goed af gebleven.’

  Marit

  Wist je dat…
  … de Total Reset Methode geschikt is voor zowel fysieke als mentale klachten?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply