Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoe maak ik het thuis wat gezelliger?
  Rate this post

  Kun jij ook zo uitkijken naar het korter worden van de dagen, gordijnen dicht, kaarsjes aan en lekker op de bank? Of ben jij niet graag thuis? Is jouw woonkamer op zijn zachtst gezegd ‘niet opgeruimd’? Heb jij altijd nog wel wat te doen? Dan heb ik wat tips voor je die je helpen meer rust en gezelligheid in huis te creëren.

  Een gezellig huis is schoon, licht, fris en leuk ingericht. Heb je daarvoor een styliste nodig? Misschien, maar start eens met opruimen en schoonmaken.
  Maak elke avond je eettafel schoon en ruim de vaat op. Stofzuig of veeg kruimels weg. Dat lijkt gedoe als je al moe bent, maar doe het toch. Zorg ook voor een frisse geur in huis. Roken, weinig ventilatie, vocht in huis en huisdieren kunnen de geur van je huis nogal beïnvloeden. Soms ruik je het zelf niet meer. Ventilatie, een snelle afvoer van afval, vochtvreters en een toegevoegd geurtje kunnen helpen. Het is ook een stuk gezonder.

  Ruim spullen op en doe die klusjes
  Ligt je salontafel vol, staan er spullen in de woonkamer of op de trap die onderweg naar boven gestrand zijn? Al die losse dingetjes leiden af, geven visuele onrust en bovendien geeft het steeds een gevoel van ‘ik moet nog zoveel doen’. Speelgoed, kranten, de was, maar ook je afval hebben een eigen plek. En als dat niet het geval is, wordt het tijd dat ze dat krijgen. Ruim elke dag even op en probeer wekelijks je huis schoon te maken. Overweeg schoonmaakhulp als je zelf te weinig tijd hebt. Dat levert je veel tijd en plezier op.
  Repareer verder wat kapot is, zoals dat kastdeurtje dat openvalt of die kapotte lamp. Gooi weg wat niet meer te redden is. Het scheelt veel ergernis en levert direct een netter huis op. Ben je niet handig? Vraag een vriend of klusjesman om hulp.

  Speelgoed
  Geef het speelgoed van je kinderen een eigen plek in overzichtelijke boxen of manden, liefst voorzien van een plaatje of tekst. Kinderen kunnen dan zelf elke dag opruimen, en omdat het soort bij soort zit, is dat niet moeilijk. Houd het speelgoed in één deel van de woonkamer. Dan kun je op een andere plek je eigen dingen doen. Verkoop of geef weg waar je kind niet meer mee speelt. Dat ruimt helemaal lekker op.

  Lekker zitten
  In een opgeruimd huis komen je meubels en andere spullen weer tot hun recht, kun je lekker zitten, ontspannen en nodig je weer mensen uit.

  Zou jij dat ook wel willen, maar lukt het je niet alleen? Ik kan je ondersteunen bij het uitzoeken en opruimen van spullen, maar ook bij het (opnieuw) organiseren van je kasten en ruimtes. Bel me gerust voor meer informatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply