Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoe moet je kunstgras onderhouden?
  Rate this post

  Steeds meer mensen hebben kunstgras en dat is ook best wel te begrijpen. Het is een manier om een prachtig, groen gazon in de tuin te hebben zonder dat je de hele tijd het gras moet maaien en onderhouden. Kunstgras laten leggen wordt dus steeds populairder. Hoewel kunstgras weinig inspanning vergt in vergelijking met natuurlijk gras, is enig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat je gazon er altijd op zijn best uitziet. In dit artikel delen we handige tips en tricks voor het onderhouden van kunstgras.

  Regelmatig borstelen
  Wil je dat je kunstgras er echt goed uitziet? Borstel het dan regelmatig! Pak een zachte bezem of speciale borstel voor kunstgras en geef het gazon minstens één keer per week een goede borstelbeurt. Hiermee haal je vuil, bladeren en andere troep weg, en zorg je ervoor dat de kunstgrasvezels mooi rechtop blijven staan. Zo blijft je kunstgras er fris en netjes uitzien!

  Verwijder bladeren en puin
  Net zoals bij echt gras kunnen er bladeren en ander vuil op je kunstgras terechtkomen. Het is belangrijk om dit regelmatig weg te halen, zodat het niet gaat rotten en je gazon beschadigt. Gebruik een bladhark of bezem om voorzichtig de bladeren van het gras te verwijderen. Zo houd je je kunstgras schoon en voorkom je problemen.

  Reinigen van vlekken
  Als er vlekken op je kunstgras zitten, moet je snel actie ondernemen. De meeste vlekken kun je gemakkelijk schoonmaken met water en een mild reinigingsmiddel. Maar let op, gebruik geen agressieve chemicaliën of bleekmiddelen, want die kunnen je kunstgras beschadigen. Spoel de vlek goed af met water en dep het daarna droog met een absorberende doek. Zo krijg je die vlekken weg en blijft je kunstgras mooi en onbeschadigd.

  Afval van huisdieren opruimen
  Heb je huisdieren? Dan moet je regelmatig hun uitwerpselen van het kunstgras verwijderen. Pak de vaste uitwerpselen gelijk op en spoel de overgebleven urinevlekken weg met water. Gebruik eventueel een mild reinigingsmiddel om geurtjes te neutraliseren. Het is ook verstandig om je huisdieren te trainen om hun behoefte op een aangewezen plek te doen, ver weg van het kunstgras.

  Preventie van onkruidgroei
  Een geweldig voordeel van kunstgras is dat het bijna geen onkruid laat groeien. En om het nog beter te maken, kun je vóór de installatie een worteldoek onder het kunstgras leggen. Dit doek voorkomt dat onkruid door het kunstgras heen groeit en zorgt er ook voor dat water goed kan weglopen.

  Bescherming tegen hitte
  Kunstgras kan behoorlijk heet worden als het in direct zonlicht ligt, vooral tijdens de hete zomermaanden. Om oververhitting te voorkomen, zorg je ervoor dat er genoeg schaduwrijke plekken in je tuin zijn. Als het echt warm is, kun je ook een tuinslang gebruiken om het kunstgras af te koelen. Zo blijft het gazon lekker koel, zelfs op de heetste dagen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply