Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoe overleef ik de coronacrisis?
  Rate this post

  Tja… Dit is een vraag die ons allemaal bezighoudt. Ook ik heb ermee te kampen. Ondanks twee roerige jaren op privégebied ging mijn praktijk lekker. Wij verhuisden vlak voordat de eerste lockdown een feit was. Gelukkig heb ik weinig last gehad van de coronaperikelen. Ik heb drie grote kinderen en lieve vrienden, dus verhuizen, klussen, en inruimen lukt allemaal prima.

  Intussen begon corona steeds meer het dagelijks leven te overheersen. Nieuwe klanten bleven weg en de paar intakes met nieuwe klanten die gepland stonden, werden vanwege corona gecanceld. Met bestaande cliënten kon ik wel doorgaan, mits er geen verkoudheidsklachten waren. Gelukkig was dit niet vaak het geval. Deze zijn inmiddels afgerond.

  ‘En nu?’, vroeg ik mezelf op een gegeven moment af. Ik had net geïnvesteerd in mijn vernieuwde website en was een samenwerking aangegaan met ForYou Magazine, en er moest wel brood op de plank komen.
  Ik ben positief ingesteld, en doe altijd mijn best om het glas halfvol te blijven zien, maar toch waren er af en toe dagen waarop ik me afvroeg of het goed zou komen. Eigenlijk hoefde ik daarvoor alleen maar om me heen te kijken. Er is zoveel moois en alleen al daarom mag ik niet opgeven: mijn kinderen en ik zijn gelukkig gezond, er is elke dag wel iets waar we om moeten lachen, ik heb net een surpriseparty voor mijn 50ste verjaardag gekregen met een intiem groepje dierbaren, door mijn dochter georganiseerd met hulp van lieve vrienden, we hebben een heerlijk huis, en zo kan ik nog even doorgaan.

  Ik ben me ervan bewust dat het niet altijd makkelijk is om positief te zijn of te blijven. Ik heb ook dagen dat ik mezelf moet aanpakken. Dat doe ik door positieve dingen op te schrijven waar ik dankbaar voor ben, zodat ik mijn batterij weer met positiviteit kan opladen. Ik schrijf het op, want ‘wie schrijft, die blijft’. Je kunt het nog eens teruglezen op de mindere momenten en ze altijd weer eventueel aanvullen.
  Ook heb ik geleerd dat ik geduld moet hebben. Dat is niet mijn sterkste kant, maar in deze tijden zit er weinig anders op. Het is voor mij een les en een grote uitdaging. In het begin was het best lastig, maar ik begin mijn draai erin te vinden, mede dankzij het boek ‘Eenvoudiger leven in onrustige tijden’ van Mark Verhees. Iedereen heeft weleens handvatten nodig, zelfs een coach.

  Loop jij ook tegen dingen aan, en kun je het niet meer opbrengen om het positieve te vinden, weer naar boven te halen en je glas weer halfvol te zien? Neem dan eens een kijkje op mijn website. Spreekt het je aan en denk je dat wij samen dat grijze gebied kunnen vinden,
  dus niet meer zwart-wit, neem dan gerust contact met me op. Mocht je door corona niet persoonlijk aanwezig willen of kunnen zijn, dan is FaceTime ook een optie. Let me know.

  Omira Schoop

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply