Rate this post
 • Hoe sta je ervoor?
  Rate this post

  In mijn praktijk heb ik veel cliënten die net een gezin zijn begonnen. En wat gebeurt er vanaf het eerste levensjaar van een kind? Dan krijgen de ouders pijn in onder andere de nek, de schouders en het bekken. Vaak vragen ze zich af hoe dat kan, want ze sporten veel en zijn ontspannen, en natuurlijk slapen ze wat minder.

  Als ik dan doorvraag wat er nog meer gebeurd is, blijkt dat er een verhuizing of verbouwing heeft plaatsgevonden in verband met de gezinsuitbreiding, en ja natuurlijk, de tuin moest ook even gedaan worden, en dat gaat maar zo door, want de kinderen groeien en worden zwaarder, dus het lichaam wordt zwaarder belast. En je werk gaat ook nog door…
  Wat is er mis mee dat je je één keer per maand laat masseren en gaat voelen hoe je lichaam ervoor staat?
  Ja, het kost geld, maar je krijgt er veel voor terug. Je wordt je bewuster van jouw lichaam en je gaat je beter voelen. En als je een goede masseur hebt, voorkom je veel aandoeningen die zich kunnen voordoen wanneer je spieren zich verkorten en je daardoor lichamelijke klachten krijgt. En wat is dan in dit geval een goede masseur? Ga na of de masseur gewend is om klachtgericht te werken, zoals een sportmasseur, shiatsutherapeut of massagetherapeut. Mijn massage bestaat uit triggerpointtherapie, acupressuurmassage en bindweefselmassage. Deze drie combineer ik in één massage.
  Een mooi compliment dat ik van een cliënt, een moeder, kreeg die elke twee weken komt: ‘Marga, ik zou niet weten hoe ik zonder jou deze jaren had moeten doorkomen.’ Een vader zei eens: ‘Door jou ben ik anders gaan leven en me bewuster geworden van mijn lichaam.’
  Ik wens iedereen een massage toe!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply