Rate this post
 • Hoe staat het met uw lenigheid?
  Rate this post

  Kent u dat? Dat u die Yogahouding net niet kunt maken? Of dat u, in het verkeer, net niet over uw schouder kunt kijken? Of dat u, bijvoorbeeld na ziekte, trauma of een medische ingreep, klachten aan uw bewegingsapparaat overhoudt? Ook als u denkt dat het dagelijks leven wat gemakkelijker zou verlopen wanneer u wat leniger zou zijn, is Kenko Taiso een goede manier om uzelf in beweging te zetten.

  Mijn naam is Jos van Biesen. Ik heb een massagepraktijk in Arnhem. Hierin geef ik veel Shiatsu-massages, en om mijn cliënten beter te kunnen helpen, ben ik Kenko Taiso-lessen gaan geven.
  ‘Kenko Taiso’ is Japans voor ‘gezonde oefeningen’. Het is een serie oefeningen die erop gericht zijn om de gewrichten, pezen en spieren soepeler te maken. Oorspronkelijk is Kenko Taiso de warming-up bij verschillende oosterse verdedigings- en vechtsporten.
  De oefeningen bestaan uit draai-, zwaai-, rek- en strekbewegingen. Het zijn afwisselend stevige en zachte bewegingen. Op geleide van de ademhaling zoeken we naar de grenzen van uw bewegingsbereik en proberen we die op te rekken. Kernbegrippen zijn ‘ademhaling’, ‘aandacht’, ‘ontspanning’ en ‘regelmaat’. Naast een serie van 17 vaste oefeningen is er ook ruimte voor oefeningen uit andere bewegingsvormen, zoals yoga, taiji en qi gong. De oefeningen worden meestal staande uitgevoerd, maar het kan ook zittend.

  Wanneer u zelf oefent, kunt u de serie aanpassen aan uw behoefte: snel en intensief of langzaam en meditatief. Ik geef de lessen tot nu toe op maandagavond in Het Spiegelhuis in Arnhem. Nieuwe locaties en tijden volgen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply