Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoe ver ben jij van een burn-out verwijderd?
  Rate this post

  Wist je dat stress van oorsprong bedoeld was om je te beschermen? Bij stress komen hormonen vrij die ­energie vrijmaken waardoor je in staat bent om te vechten of te vluchten: je hartslag verhoogt, je adem­haling wordt dieper en je spieren spannen zich aan. In de oertijd was dit een levensreddend mechanisme, maar tegenwoordig kan het je letterlijk ziek maken.

  Vandaag de dag zul je niet meer snel hoeven vechten of vluchten, maar toch zijn er veel factoren die stress opleveren en ons lichaam in staat van paraatheid brengen. Heel prettig want je hebt het druk op je werk, moet daarna de kinderen nog ophalen van de opvang, de oudste moet naar voetbaltraining en intussen bereid jij vast het avondeten voor. Dan de kids gauw in bad doen en naar bed brengen en vervolgens moet je zorgen dat je op tijd op je spinningles bent. Zoals bijna elke dag van de week vlieg jij van hot naar her. Het vervelende is echter, dat je lichaam vrijwel niet meer de tijd krijgt om van de gevolgen van stress en spanning te herstellen. En dat kan heftige gevolgen hebben. Je zult niet de eerste, en vast ook niet de laatste, zijn die hierdoor afstevent op een burn-out.

  Uitdaging
  Maar hoe moet je dat dan doen? ‘Ik kan je spiegel zijn, je een beter inzicht geven in je eigen gedachten en handelen zodat je weet hoe je je leven kunt veranderen’, vertelt Carla Jansen van Rosendaal. Als hartcoherentie coach en trainer heeft ze hier al veel cliënten bij geholpen. ‘Wanneer je je realiseert dat je altijd een keuze hebt, kun je steeds de sterkste keuze maken om je rust te bewaren in alle drukte van de dagelijks leven. Ik leer je om snel negatieve stress om te buigen naar positieve stress en à la minuut je focus te pakken waar dat nodig is. Dat geldt niet alleen voor je privéleven, maar ook op je werk of in je eigen bedrijf. Ik help je om veerkracht te ontwikkelen zodat je al je problemen als uitdagingen gaat zien. Je zult zien dat het je gezondheid positief beïnvloedt. Buig stress om tot kracht van jezelf.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply