Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hoe verstuur je een breekbaar pakketje?
  Rate this post

  Het versturen van pakketjes is tegenwoordig een alledaagse bezigheid geworden, vooral met de groei van e-commerce. Maar wat als je een breekbaar item wilt verzenden? Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je pakketje veilig en onbeschadigd op de plaats van bestemming aankomt. Lees verder voor enkele waardevolle tips en tricks over hoe je een breekbaar pakketje kunt versturen.

  Kies het juiste verpakkingsmateriaal
  Om ervoor te zorgen dat je breekbare pakketje veilig aankomt, moet je het juiste verpakkingsmateriaal kiezen. Ga voor hoogwaardige materialen die optimale bescherming bieden aan je kwetsbare inhoud. Denk bijvoorbeeld aan luchtkussenfolie, ook wel bekend als bubbelfolie. Dit spul is geweldig omdat het schokken absorbeert en beschermt tegen harde stoten. Vul de lege ruimte in het pakketje op met opvulmateriaal zoals papier, piepschuim of op maat gesneden schuimblokken. Gebruik stevige en duurzame verzenddozen die groot genoeg zijn voor zowel het breekbare item als het verpakkingsmateriaal. Vermijd oude dozen, want die kunnen verzwakt zijn en bieden minder bescherming.

  Bescherm het breekbare item
  Voordat je dat kwetsbare item in de doos gooit, moet je het goed beschermen! Pak het stevig in luchtkussenfolie en zorg ervoor dat het helemaal bedekt is. Leg het daarna mooi in het midden van de doos en zorg ervoor dat er genoeg ruimte overblijft rondom het item. Daar kun je dan nog wat beschermend materiaal aan toevoegen, snap je?

  Bevestig het item stevig
  Let goed op, dit is echt belangrijk: zorg ervoor dat dat breekbare ding muurvast in de doos zit en geen millimeter kan bewegen tijdens het transport. Prop extra opvulmateriaal rondom en bovenop het item om alle lege ruimtes op te vullen. En dan komt het: geef die doos een voorzichtige schudtest om te zien of het item stevig op zijn plek blijft zitten. Het mag niet rammelen!

  Sluit de doos goed af
  Je wilt niet dat jouw kostbare pakketje onderweg openscheurt, toch? Dus zorg ervoor dat je die doos goed en stevig dicht maakt. Gebruik degelijke verpakkings- of ducttape om de naden van de doos stevig af te plakken. En hier komt het extra belangrijke deel: vergeet niet om in grote letters “Breekbaar” of “Fragile” op de doos te zetten. Zo kan die bezorger extra voorzichtig zijn. Safety first, mensen!

  Kies voor een betrouwbare vervoerder
  Kies de juiste vervoerder als je dat breekbare pakket wilt verzenden. Ga voor een betrouwbare vervoerder die ervaring heeft met het verzenden van delicate spullen. Doe je huiswerk en vraag naar hun specifieke procedures. Ze moeten extra voorzichtig zijn met jouw kostbare pakketje. Geen gedoe, alleen professionals die weten wat ze doen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply