Rate this post
 • Hoe verzorg je het beste gekleurd haar?
  Rate this post

  Je hebt eindelijk de stap gezet en je haar geverfd! Er gaat niets boven een gloednieuwe haarkleur die je er stralend uit laat zien. Maar hoe zorg je er nu voor dat je haarkleur zo lang mogelijk mooi blijft? Het is belangrijk om je haar goed te verzorgen na het verven, zodat de kleur er levendig uitziet en je haar gezond blijft. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het verzorgen van gekleurd haar.

  Gebruik speciale haarproducten
  Het is belangrijk om de juiste producten te gebruiken voor gekleurd haar. Kies voor een shampoo en conditioner van L’Oréal die speciaal ontworpen zijn voor gekleurd haar. Deze producten bevatten ingrediënten die de haarkleur beschermen tegen vervagen. Vermijd shampoos die sulfaten bevatten, omdat deze de haarkleur kunnen vervagen.

  Was je haar zo min mogelijk
  Probeer je haar zo min mogelijk te wassen, idealiter één of twee keer per week. Dit is niet alleen beter voor de kleur van je haar, maar ook voor de gezondheid van je haar. Het wassen van je haar kan de natuurlijke oliën verwijderen die je haar nodig heeft om gezond te blijven. Als je er toch voor kiest om je haar vaker te wassen, gebruik dan een milde shampoo van bijvoorbeeld Kis.

  Bescherm je haar tegen de zon
  Blootstelling aan de zon kan schadelijk zijn voor gekleurd haar. Uv-stralen kunnen de haarkleur vervagen en het haar uitdrogen. Draag daarom een hoed of sjaal als je in de zon bent of gebruik een haarproduct met Uv-bescherming.

  Gebruik geen hitte op je haar
  Voorkom dat je stylingstool zoals een stijltang of föhn te vaak gebruikt, dit kan leiden tot uitdroging en beschadiging van je haar. Gebruik indien nodig een hittebeschermer voordat je gaat stylen. Probeer zo vaak mogelijk je haar te laten drogen aan de lucht of gebruik een föhn met een koelstand.

  Ga regelmatig naar de kapper
  Laat je haar regelmatig knippen om gespleten haarpunten te voorkomen. Dit voorkomt dat de haarschubben omhoog staan waardoor de haarkleur sneller vervaagt. Laat tevens regelmatig je haar behandelen bij de kapper, zodat de haarkleur kan worden bijgewerkt en de conditie van het haar kan worden verbeterd.

  Het is belangrijk om een goede haarverzorgingsroutine aan te houden na het verven van je haar. Door te kiezen voor producten die speciaal zijn ontworpen voor gekleurd haar en blootstelling aan hitte en de zon te beperken, kun je de kleur van je haar langer mooi houden. Vergeet niet om regelmatig een knipbeurt bij de kapper in te plannen en de juiste producten te kiezen voor een stralende haarkleur. Zo houd je jouw prachtige haarkleur in topconditie!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply